Vi kan få provision genom dessa länkar. Artikeln är alltså en annons. Läs mer

Hjem » Köksutrustning » Frysta pommes frites i airfryer – Få dem krispiga

Frysta pommes frites i airfryer – Få dem krispiga

Frysta pommes frites i airfryer

Precis när du tror att det inte kan bli lättare att laga mat med den här nya trenden är vi här för att guida dig i hur du tillagar frysta pommes frites i en airfryer hemma på ett enklare sätt än någonsin tidigare.

bästa airfryer

#1 Airfryer bäst i test rekommendation

Prova i 100 dagar med full nöjdhetsgaranti

Det som gör den här metoden enklare än om du värmer frysta pommes frites i en vanlig ugn är att du inte behöver lägga till extra fett till dina pommes frites. Detta sparar kalorier och fett, samt tid i väntan på att ugnen ska värmas upp till rätt temperatur. Se de bästa erbjudandena på airfryers.

Recept för frysta pommes frites i airfryer

Peter Klitkou
Lätt och snabb att göra på nolltid.
4.67 fra 3 stemmer
Förberedelser 1 minute
Tillagningstid 25 minuter
Måltid Snack, tillbehör
Kök Amerikansk
Portioner 4 personer
Kalorier 150 kcal

Equipment

 • Airfryer

Ingredienser
  

 • 1 pose Frysta pommes frites.
 • salt

Instruktioner
 

 • Det första du behöver göra är att ta fram dina pommes frites ur frysen och sätta på din airfryer.
  1 pose Frysta pommes frites.
 • Du måste nu hälla dina frysta pommes frites i korgen som passar just din modell. Beroende på hur många du har i påsen behöver du bara fylla din airfryer upp till maxgränsen. Här ska de vara i ca 25 min. vid 180 grader, du kan med fördel hålla ett öga på dem under tiden för att se om de får den vackra gyllene färg som de ska ha.
 • Strö salt och andra kryddor över pommes fritesen vid behov.

Video

Anteckning

Ett bra tips innan du tillagar dem i airfryer är att låta dem tina några minuter innan så att den värsta frosten är borta. På så sätt får du det krispigaste och godaste resultatet.
Tillagningstiderna kan variera beroende på storleken på dina valda pommes frites, märket och potatissorten, så håll ett öga på dem. Det är också en bra idé att skaka korgen lite när du tittar på dem för att se till att de inte bränns.
Keyword Fast Food, French fries, Pommes

Onyx airfryer – bäst i test

Onyx airfryer

ONYX Cookware

✅ 4,7 stjärnor på Trustpilot med +1800 recensioner
✅ Prova produkten i 100 dagar med full returrätt

Varför använda en airfryer för frysta pommes frites?

En airfryer tillagar maten med hjälp av luft i stället för olja och fett, så det är definitivt det mest fettsnåla sättet att tillaga maten om det är det du är ute efter. Om du vill ha lite extra fett kan du naturligtvis lätt lägga till det också, produkten erbjuder bara flera olika tillagningsalternativ för att passa olika preferenser.

Om du bara vill hoppa direkt till att göra dina frysta pommes frites i airfryern är det bäst att vi går direkt till saken. Här är en enkel steg-för-steg-guide om hur du enkelt och utan andra ingredienser kan tillaga dem.

Står du og mangler en airfryer eller andet køkkenudstyr, så se mere på https://chiotto.dk/

När dina pommes frites har fått den perfekta gyllene färgen och är krispiga är de redo att hällas upp i en skål och serveras. Strö en gnutta salt över pommes fritesen och skaka skålen för att fördela saltet över dem alla. Dina frysta pommes frites i airfryer är nu redo att ätas.
Om du vill krydda dina pommes frites lite extra kan du också strö över dem med något annat än salt, till exempel kryddsalt, paprika, chili, lökpulver eller parmesan.
De kan serveras som tillbehör till en god saftig hamburgare, nuggets för barnen eller en god hel stekt kyckling, det är bara fantasin som sätter gränserna för vad en runda pommes frites kan ätas med.

Du kan använda din airfryer till alla typer av rätter. Det som är bra med den här maskinen är att du använder mindre olja än om du friterar din mat i en stekpanna, gryta eller fritös.

pommes frites airfryer

Steg för steg-guide – den hemlagade pommes frites-versionen

Om du en dag har lite extra tid över och vill prova på hemlagade pommes frites kan du också enkelt göra pommes frites från grunden i din airfryer utan att de är frysta. Det är faktiskt superenkelt, läs bara med här och se om du inte är övertygad.

hemgjorda pommes frites i airfryer

Recept för hemlagade pommes frites i airfryer

Peter Klitkou
Ett enkelt recept på läckra hemlagade pommes frites.
5 fra 1 stemme
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 1 timme 20 minuter
Måltid Snack, tillbehör
Kök Amerikansk
Portioner 4 personer
Kalorier 200 kcal

Equipment

 • 1 Airfryer

Ingredienser
  

 • 6 stk bakning av potatis
 • olja
 • salt och andra kryddor

Instruktioner
 

 • Det första du gör är att skära din bakpotatis i pinnar som liknar pommes frites. De ska vara lite rustika, till skillnad från de frysta pommes fritesna i airfryern, och du kan också lämna skalet på för att få extra vitaminer.
 • Nästa steg är viktigt (och enkelt), du behöver bara lägga de skurna potatisstängerna i iskallt vatten. Låt dem ligga där i en timme eller så, och byt gärna ut vattnet halvvägs.
 • Sedan är det dags att använda din airfryer, du måste hälla potatisen i korgen och ge den 15 minuter. vid 100 grader för att torka ut potatisen.
 • Blanda nu pinnarna i en skål med lite olja så att de är redo att stekas efteråt på samma sätt som de frysta pinnarna.

Video

Anteckning

Om du ännu inte har den populära lufttorkaren hemma kan du kolla in vår guide till de bästa i testet och bestämma vilken du ska köpa utifrån dina behov.
Keyword French fries, Hemgjord, Pommes

Vilken potatissort är bäst för dina hemlagade pommes frites?

Pomme frites är alltid en klar vinnare när det gäller en enkel men god middag. De frysta pommes frites är när du vill gå lite snabbare, men ändå lyckas få den läckra krispiga potatissmaken i pommes fritesen.

Pommes frites kan också tillagas som ett lyxigare mellanmål eller tillbehör till din hamburgare med en airfryer. Med en airfryer blir jobbet enklare och hälsosammare, eftersom det inte behövs något extra fett för att ge dem den rätta krispigheten på utsidan, men fortfarande fina och mjuka insidan.

Det är faktiskt svårt att få till en hemlagad paj, även med en luftfryer. Det krävs mycket tålamod, rätt värmegrad och slutligen, naturligtvis, huvudrollen, potatisen.
Du kommer inte långt med hemgjorda pommes frites utan potatisen, men egentligen spelar det ingen roll vilken sorts potatis du väljer att förvandla till krispiga hemgjorda pommes frites.

Ny dansk potatis är en svår sort att göra hemgjorda pommes frites med i en airfryer, eftersom den är mycket fast och förmodligen inte ger resultatet av en mjuk promfrit inuti. Här ska du därför gå på de stora potatisarna som ofta blir mjöliga när de kokas – de som du brukar välja när de ska kokas ska du därför gå på när det gäller hemgjorda pommes frites.

Anledningen till att de stora sorterna är bäst är att de har en hög andel stärkelse, vilket bidrar till att ge det mjuka och krispiga skalet under den mjuka sorten. 

De bästa sorterna för att tillaga hemgjorda pomme frites är följande:
· Bintje 
· Agria
· Innovator
· Santera
· Victoria 
· Asterix 
· Fontane

pommes frites i airfryer

Det finns många olika typer av pommes frites. Alla gör det inte lika bra som andra. Därför är det en bra idé att hitta de du gillar genom att smaka på några olika.

Vilka frysta pommes frites är bäst för airfryer?

Nu när det kan vara skillnad på vilken sort du väljer för dina hemlagade pommes frites, kan du också undra om det är skillnad på vilken typ av frysta pommes frites du väljer i snabbköpet som du stoppar i din airfryer. Är det de riktigt stora och tjocka eller de riktigt smala och tunna, är det de krulliga eller de platta pommes fritesen som är bäst?

Sanningen här är att oavsett vad du föredrar så är det rätt val. Airfryern är en så genial uppfinning att oavsett hur du väljer att vila dina pommes frites kan de bli krispiga på utsidan och mjuka på insidan.

Naturligtvis kan det variera beroende på hur många du tillagar åt gången, och du kanske har upplevt att vissa märken är bättre än andra när du tillagar frysta pommes frites i en airfryer.

Här kan du också se om du kan spara pengar när du är i färd med att leta efter ett annat elbolag på Själland: https://mooly.dk/elselskaber-sjaelland/

Gillar du inte frysta eller hemgjorda pommes frites?

Om du inte gillar de ursprungliga och vanliga potatisbaserade pommes fritesen har vi några bra idéer för dig också. Bönpommes frites! Om du inte har bekantat dig med dessa pommes frites är det på tiden.

Det är det perfekta mellanmålet eller tillbehöret till dina rätter om du vill undvika stärkelsen från potatisen eller om du bara inte gillar smaken. Det är också ett bra och snabbt substitut för frysta pommes frites i airfryern eller hemma, där du måste skära dem.
Allt du behöver göra är följande:

Använd antingen färska eller frysta bönor och ta cirka 500 gram (beroende på hur många ni är). Om de är färska är det bara att ge dem en kokning i förväg för att de ska behålla sin form och smak.

Ge dem sedan 30 minuter i 175 grader – håll ett öga på dem så att de inte får för mycket färg (detta kan bero på storleken på pommes fritesen). De behöver ofta mindre tid än frysta pommes frites i din airfryer eftersom de är mindre.

Ta ut dem ur airfryern och strö över rostade sesamfrön för att få ett extra lager av smak. Du kan också strö dem över dina bönor före tillagning så att fröna gräddas med dem.

Du kan också göra precis som du brukar göra med dina hemlagade pommes frites, men med andra grönsaker. Det gäller även sötpotatis, som du kan använda för att göra sötpotatisfritter. De behöver en något kortare tillagningstid än vanliga potatisfritter.

Du kan också prova dig fram med pumpafrätter – som är riktigt läckra och fulla av bra näring. De är nästan lika enkla som bönpommes frites. Skär dem helt enkelt i långa pinnar, vänd dem i olja och lägg dem med lite salt och peppar i din airfryer – och wupti – pumpafrätter.

Är det värt att göra frysta pommes frites i airfryer?

Ovan har vi tittat på hur man tillagar läckra frysta pommes frites i en luftfryggapparat. Och som du kan se är det enkelt, gott och okomplicerat. Inte bara det, utan på ett ögonblick har du det mest läckra mellanmålet som är krispigt och runt på utsidan och saftigt och gott på insidan.

Men det är en sak att ha det godaste mellanmålet på kort tid. En annan är om det ens är värt att göra detta mellanmål i den populära matberedaren. Här tänker vi särskilt på om det är värt det när det gäller strömförbrukningen.

Lyckligtvis är svaret enkelt och okomplicerat. För ja – om något är det värt att använda den smarta maskinen i stället för en vanlig ugn.
För medan en traditionell ugn vanligtvis behöver 10-25 minuter för att värmas upp behöver den populära köksmaskinen bara 5 minuter. Det är redan många minuter som sparas på din elförbrukning.

Inte nog med det, frysta pommes frites i en airfryer behöver ofta kortare tid för att tillagas än i en traditionell ugn. Detta beror på den ultravarma heta luften som cirkulerar runt maskinen, vilket garanterar ett krispigt och saftigt resultat.

Om du är medveten om din energiförbrukning kan det vara en bra idé att investera i den populära och snart oumbärliga köksmaskinen hemma.

Inspiration för din matlagning

Som du ser kan du enkelt och snabbt tillaga frysta pommes frites i din airfryer. Men det är inte den enda frysta maten du kan tillaga i den. Vi har redan kortfattat nämnt att du även kan tillaga frysta bönor – och faktiskt alla typer av frysta grönsaker i denna lilla underverksmaskin.

Den kan också användas för att tillreda andra livsmedel från frysta produkter. Det gäller till exempel de klassiska vårrullarna, som finns frysta i de flesta stormarknader. Det är viktigt att du köper de som är avsedda att tillagas i ugnen.

På mindre än 15 minuter kan du få de godaste vårrullarna direkt från frysen. Så oavsett om det är dina favoritchips eller vårrullar kan du enkelt, snabbt och enkelt göra de godaste snacks till din middag med den smarta köksmaskinen.

Se också smoothie med proteinpulver, frysta varma vingar i airfryer og Korv i airfryer

Vanliga frågor – Airfryer

Uppgift om källor och tester:

GH ger sina rekommendationer här
BBC GoodFood har sina favoritmaskiner här.
Homes & Gardens – se deras tester av maskinerna.

[ratemypost]

Rulla till toppen