Bakning av bröd i airfryer - Recept
Peter Klitkou
I det här receptet kan du lära dig hur man bakar bröd i airfryer. Det går snabbt och enkelt och du kommer att göra de godaste frukostbullarna.
Förberedelser 30 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
1.5 time ca 0 minuter minuter
Total tid 2 timmar t
Måltid Bröd, Dumplings, frukost
Kök Svenska
- 2.5 dl Ljummet vatten
- 10 g jäst
- 0.5 tsk socker Man kan också använda sirap eller honung.
- 50 g havregrynsgröt Använd eventuellt andra mjölsorter.
- 300 g vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- mjölk för borstning
- Sesamfrön. att strö på toppen
Fyll en skål med ljummet vatten och rör i jästen. Tillsätt sedan socker och havre.
Tillsätt mjölet och saltet genom att röra ner det i blandningen. Knåda degen med fingrarna eller en mixer tills den inte är kladdig.
Låt degen jäsa i 30-45 minuter under en handduk på en varm plats.
Lägg bakplåtspapper i korgen så att den är helt täckt. Forma degen till bullar av valfri storlek. Vi fick 7 bullar av degen.
Låt bullarna jäsa på samma sätt som tidigare i 30-45 minuter.
När jäsningstiden är slut, pensla bullarna med mjölk och strö sesamfrön över dem.
Grädda bullarna i din airfryer i 10 minuter i 200 grader.
Vänd bullarna i korgen genom att lyfta på bakplåtspappret och grädda dem i ytterligare cirka 7 minuter tills de är färdiga. De ska vara krispiga och låta ihåliga när man knackar på dem.
Det är bra att låta bullarna svalna lite innan de serveras.
Anpassa mängden smet för att göra större eller mindre portioner. Det är superenkelt att baka bröd i airfryern, så prova det och anpassa ingredienserna efter dina önskemål. Strö vallmofrön eller havregryn på toppen i stället för sesamfrön.
Servera dem med läckra pålägg eller smör och sylt. De är perfekta för en mysig frukost.
Keyword airfryer, Surdegsbröd