Go Back
baka-bröd i airfryer

Bakning av bröd i airfryer - Recept

Peter Klitkou
I det här receptet kan du lära dig hur man bakar bröd i airfryer. Det går snabbt och enkelt och du kommer att göra de godaste frukostbullarna.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 20 minuter
1.5 time ca 0 minuter
Total tid 2 timmar
Måltid Bröd, Dumplings, frukost
Kök Svenska
Portioner 7

Equipment

  • Airfryer

Ingredienser
  

  • 2.5 dl Ljummet vatten
  • 10 g jäst
  • 0.5 tsk socker Man kan också använda sirap eller honung.
  • 50 g havregrynsgröt Använd eventuellt andra mjölsorter.
  • 300 g vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • mjölk för borstning
  • Sesamfrön. att strö på toppen

Instruktioner
 

  • Fyll en skål med ljummet vatten och rör i jästen. Tillsätt sedan socker och havre.
  • Tillsätt mjölet och saltet genom att röra ner det i blandningen. Knåda degen med fingrarna eller en mixer tills den inte är kladdig.
  • Låt degen jäsa i 30-45 minuter under en handduk på en varm plats.
  • Lägg bakplåtspapper i korgen så att den är helt täckt. Forma degen till bullar av valfri storlek. Vi fick 7 bullar av degen.
  • Låt bullarna jäsa på samma sätt som tidigare i 30-45 minuter.
  • När jäsningstiden är slut, pensla bullarna med mjölk och strö sesamfrön över dem.
  • Grädda bullarna i din airfryer i 10 minuter i 200 grader.
  • Vänd bullarna i korgen genom att lyfta på bakplåtspappret och grädda dem i ytterligare cirka 7 minuter tills de är färdiga. De ska vara krispiga och låta ihåliga när man knackar på dem.
  • Det är bra att låta bullarna svalna lite innan de serveras.

Video

Anteckning

Anpassa mängden smet för att göra större eller mindre portioner. Det är superenkelt att baka bröd i airfryern, så prova det och anpassa ingredienserna efter dina önskemål. Strö vallmofrön eller havregryn på toppen i stället för sesamfrön.
Servera dem med läckra pålägg eller smör och sylt. De är perfekta för en mysig frukost.
Keyword airfryer, Surdegsbröd