Vi kan få provision genom dessa länkar. Artikeln är alltså en annons. Läs mer

Hjem » Köksutrustning » Medister i airfryer – Nytt recept på medisterkorv

Medister i airfryer – Nytt recept på medisterkorv

medister i airfryer

Älskar du också den danska klassikern medisterpølse, som vanligtvis behöver kokas snabbt i en kastrull innan den får en fin skorpa i stekpannan? Då kan du nu göra det ännu enklare i din airfryer. Du får en saftig airfryer medister med en krispig yta och god smak med det här receptet.

bästa airfryer

#1 Airfryer bäst i test rekommendation

Prova i 100 dagar med full nöjdhetsgaranti

En medisterkorv behöver inte vara komplicerad eller svår att göra. Den kan enkelt och säkert placeras i din airfryer, få cirkulerande värme och komma ut på andra sidan med en vacker gyllene yta, med en saftig kärna, redo att ätas och njutas av dig och dina nära och kära.

airfryer korv

Medister i airfryer recept

Peter Klitkou
Gör läckra baconinpackade medelhavskorvar i din airfryer på bara 30 minuter
5 fra 1 stemme
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Måltid Huvudrätt, Kød
Kök Svenska
Portioner 4 personer
Kalorier 250 kcal

Equipment

 • 1 Airfryer

Ingredienser
  

 • 800 gram medister
 • 12 skiver bacon
 • lidt olja

Instruktioner
 

 • Börja med att hälla lite vatten i botten av din airfryer – antingen i en skål eller i botten av lådan om möjligt. Detta förhindrar att fettet från baconet brinner. Du kan också använda vattnet om du behöver göra sås efteråt.
 • Linda baconskivorna runt din medister så att de täcker hela korven innan du lägger den i korgen och sätter in den i luftfönstret. Du kanske behöver en skiva till, eller kanske en mindre, beroende på storleken på din medister.
 • Pensla medistern med lite olja för att förhindra att den bränns i korgen.
 • Peta i medistern med en gaffel för att förhindra att den spricker under tillagningen.
 • Förvärm airfryern till 180 grader och tillaga medistern i airfryern i cirka 30 minuter. När den är fin och gyllene och baconet är krispigt är din medister redo att serveras.

Video

Anteckning

Du kan servera din medister med potatis, sås och andra grönsaker – till exempel broccoli, brysselkål eller kanske en liten sallad.
Keyword Medister

Prova det på ett nytt sätt

En medister behöver vanligtvis vändas i pannan innan den hamnar i stekpannan, men med en airfryer kan du lägga korven direkt i airfryern. Efter cirka 30 minuter får du ett fantastiskt resultat som du definitivt vill prova igen. För det är helt enkelt en vinnare som du inte får missa.

Om du vill gå ett steg längre kan du också med fördel slå in din medister i bacon innan du lägger den i stekkorgen för tillagning. Detta ger din medisterkorv en läcker salt och rökig smak som passar den riktigt bra. Och vem älskar inte krispigt bacon?

Hur man tillagar medister i airfryer

Det är enkelt och smidigt att tillaga en medister i airfryer. Allt du behöver göra är att lägga korven i korgen i airfryern. Låt den sedan ligga i maskinen i 30 minuter. Under den här tiden bör du sticka lite i medistern så att du inte riskerar att den spricker, och efter halva tiden kan du välja att vända korven så att den tillagas på båda sidor.

Om du väljer att göra din medister i airfryer med bacon, lindar du helt enkelt 12 skivor bacon runt korven innan du försiktigt placerar den i korgen och tillagar den i 30 minuter. För inspiration läs också vår superenkla guide till Krebinettes, här har vi verkligen samlat det bästa från flera världar så att du kan testa nya projekt i köket.

Mydinners önskar dig och dina nära och kära ett gott år 2023, kom ihåg att du alltid är välkommen att lämna förslag på nya och spännande recept.

Kom också ihåg det specifika i en bra privat kväll:

 • Gör så mycket av förberedelserna som möjligt i förväg.
 • Ta dig tid i köket och smaka på saker och ting.
 • Servera maten och fokusera på gästerna och den goda kvällen.

Uppgift om källor och tester:

Läs mer på Home And Garden.
Se även NyMags inlägg.
Rulla till toppen