Vi kan få provision genom dessa länkar. Artikeln är alltså en annons. Läs mer

Hjem » Köksutrustning » Lax i airfryer – Recept för fryst eller färsk fisk

Lax i airfryer – Recept för fryst eller färsk fisk

lax i airfryer

Om du också är en fiskälskare vill du ha ett enkelt, snabbt och gott recept som inte tar lång tid att göra och som kommer att imponera på även de hårdaste kritikerna. Med ett bra recept på lax i airfryer kan du servera utsökt fisk på bara några minuter.

bästa airfryer

#1 Airfryer bäst i test rekommendation

Prova i 100 dagar med full nöjdhetsgaranti

Vi danskar är otroligt förtjusta i lax. Det är faktiskt en av våra favoritfiskar, vilket är förståeligt. Lax har mycket smak och fett och är fullmatad med goda fettsyror, vitaminer och mineraler som gynnar vårt immunförsvar och vår allmänna hälsa. Kolla in vår guide till frysta nuggets i airfryer om du söker inspiration.

lax i airfryer

Lax i airfryer – recept

Peter Klitkou
Tillaga lax i airfryer med en härligt saftig kärna och en vacker grillad yta.
5 fra 1 stemme
Förberedelser 8 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Måltid Fisk, Huvudrätt, Startsida
Kök Svenska
Portioner 4 personer
Kalorier 245 kcal

Equipment

 • 1 Airfryer

Ingredienser
  

 • 600 gram färsk lax
 • 1 stk citron
 • 1 spsk olivolja
 • salt och peppar

Instruktioner
 

 • Börja med att kontrollera om laxen har ben eller något annat som kan ha avlägsnats under tillagningen.
 • Placera laxen på en liten bit bakplåtspapper i korgen på din airfryer. Om det behövs, skär den till så att du inte riskerar att den slår mot värmeelementen.
 • Pensla laxen med lite olja och krydda den med salt och peppar.
 • Stäng din airfryer och sätt på den på 180 grader. Laxen ska tillagas från en kall airfryer, så sätt på den när airfryern är insatt.
 • Tillaga laxen i 12 minuter eller tills mitten av den tjockaste delen av fisken är varm.
 • Servera laxen med färskpressad citronsaft.

Anteckning

Du kan servera din lax i airfryer med nypotatis och hollandaisesås, men också med ris och gröna bönor eller på något annat gott sätt.
Om du vill få in den härliga smaken av citron i laxen kan du också välja att skära några citronskivor och lägga dem ovanpå laxen medan den tillagas.
Se även våra privata anteckningar till det här receptet längre ner på sidan.

Ett läckert recept

När du normalt tillagar lax kan du välja att steka den i stekpanna, koka den, ånga den eller baka den i ugnen. Detta är alla bra idéer som du definitivt bör fortsätta med. Men vad händer om vi berättar att du kan göra allt detta i en enda maskin?

Med en airfryer kan du få en utsökt, silkeslen lax med ett krispigt yttre som faller isär helt efter tillagningen. Och du kan uppnå detta på kortare tid än med någon av de andra metoderna som nämns ovan. Om du tillagar din lax i airfryern kan du tillaga en filé på bara 10 minuter.

Fryst lax på flera olika sätt

Det finns många bra sätt att tillaga fisk i en airfryer. Du kan till exempel välja att göra en hel sida av fisken och tillaga den hel i din airfryer, men du kan också välja att göra filéer, lägga fisken i en skål som t.ex. tärningar eller till och med baka den i en paj. Möjligheterna är oändliga och det är bara en fråga om att prova sig fram.

Hitta också erhvervslokaler København här.

Om du gör din lax i airfryer som filéer kan du med fördel lägga ett ordentligt lager pesto på toppen – både röd och grönt fungerar, men särskilt pesto med soltorkade tomater passar bra ihop med laxens fetthalt. Du kan också välja att lägga en kvist dill, några citronskivor och lite svartpeppar på toppen. Det blir en fin, fräsch och sommarvänlig rätt som du kan servera med potatis.

Hitta också psykoterapeut Köpenhamn här. Eller letar du efter en skarp röst för en kommersiell voiceover?


Rulla till toppen