Vi kan få provision genom dessa länkar. Artikeln är alltså en annons. Läs mer

Hjem » Köksutrustning » Frysta grönsaker i airfryer – Recept, tips och tricks

Frysta grönsaker i airfryer – Recept, tips och tricks

airfryer täckbild

Denna vackra och mycket populära köksutrustning har hittat sin plats på marknaden. Det är ett riktigt smart sätt att tillaga din mat på ett fettsnålt sätt. Ta reda på hur du tillagar frysta grönsaker i din airfryer med ett fantastiskt recept nedan.

bästa airfryer

#1 Airfryer bäst i test rekommendation

Prova i 100 dagar med full nöjdhetsgaranti

Nu när du äntligen har bestämt dig för att investera i en airfryer av något märke kan du börja tillaga alla möjliga ingredienser enskilt eller som en mer komplett maträtt. Dessa inkluderar dina frysta grönsaker, såsom broccoli, morötter, rotfrukter och mycket mer.

frysta grönsakerna i luftfrytare

Recept för frysta grönsaker i airfryer

Peter Klitkou
Så här tillagar du dina frysta grönsaker i airfryer.
5 fra 3 stemmer
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Måltid Snack, tillbehör
Kök Svenska
Portioner 2 personer
Kalorier 200 kcal

Equipment

 • 1 Airfryer

Ingredienser
  

 • 400 gram Frysta rotfrukter t.ex. potatis, sötpotatis, morötter, rödbetor osv.
 • 3 spsk olie
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk Torkade örter t.ex. rosmarin, timjan osv.

Instruktioner
 

 • Om du har köpt dina rotfrukter från frysen är det en bra idé att ta ut dem lite innan de ska tillagas. På så sätt kan den värsta frosten tina upp.
  400 gram Frysta rotfrukter
 • Vänd sedan rotfrukterna i olja i en skål eller i den skål som följer med maskinen.
  3 spsk olie
 • Temperaturen i ugnen bör vara 200 grader när du gräddar dem i 20-25 minuter.
 • Kontrollera regelbundet de frysta grönsakerna i din airfryer för att se till att de inte blir för mycket.
 • När du har bestämt dig för att jordärtskockorna, rödbetorna eller vad du nu har valt har fått nog, tar du bort dem från maskinen och du har fått det mest utsökta tillbehöret till din middag.
  1 tsk Torkade örter

Video

Anteckning

Eftersom vi älskar olja och smör kan vi erkänna att vi gärna skulle minska vår konsumtion av detta. Därför är det verkligen smart att denna typ av ugn har kommit ut på marknaden. Vi hjälper dig att hantera och utnyttja den på bästa möjliga sätt.
Keyword Grönsaker

Spara på fettet – utan att offra smaken

Ibland kan det vara en fördel att tillsätta en liten mängd fett i ugnen för att ge den slutliga krispigheten, men det är inte nödvändigt.
Bakpapper i luftfön är ett stort nej, vilket också kan sägas vara en besparing, eftersom en luftfön inte behöver några extra tillbehör.

3 tips och tricks för frysta grönsaker i airfryer

1. När du tillagar frysta grönsaker, liksom färska grönsaker, ska du ta hänsyn till vilken typ av grönsak du har att göra med. Många grönsaker behöver olika tillagningstider och värme. Vissa tål hög värme medan andra behöver tillagas försiktigt. Till exempel behöver rotfrukter cirka 20-25 minuter.

2. Tvätta aldrig dina grönsaker (om de är färska) för långt i förväg, precis som du inte heller bör tina upp dina grönsaker långt i förväg. Lägg dem i nästan direkt från påsen.

3. Skär andra grönsaker i frysta grönsaker som du inte använder från annan matlagning. Du kan använda dessa i din airfryer en annan gång.

Vilka ingredienser kan jag tillaga i maskinen?

Naturligtvis kan du tillaga många andra saker än frysta grönsaker i din airfryer, och några av dem kommer vi att diskutera mer ingående här. Det är alltid hälsosamt och bra att få ny inspiration.

Du kan också tillaga stekt fläsk eller hela kycklingar i din luftfrys för att få den krispigaste skorpan och det skarpaste skinnet. Allt med minimal användning av olja. Detta ger dig friheten att tillaga denna råvara i en liten fritös vid sidan om. För en hel kyckling vore det självklart att även förbereda läckra rotfrukter, potatis eller liknande från frysen som tillbehör.

Du kan också tillaga frukt, skaldjur, kött, grönsaker (frysta eller inte), kakor eller andra söta dessertliknande godsaker, pommes frites eller annan potatis. Du kan till och med tillaga korvar i din fritös för att ge dem den perfekta skorpan utan att de spricker.

Hur man tillagar rotfrukter i köksapparaten

Letar du efter det perfekta hälsosamma och läckra tillbehöret till middagen – men inte de vanliga grönsakerna som morötter, potatis eller broccoli? Då kan du förbereda rotfrukter i matberedaren. Du kan också använda frysta grönsaker i din airfryer.

Vad ska jag vara uppmärksam på när jag förbereder frysta grönsaker?

Nu har du äntligen fått din maskin, och du behöver bara börja använda den på rätt sätt och på ett bra sätt, och det ger dig en del möjligheter, men också saker att vara medveten om. Bland annat måste du alltid komma ihåg att ta hänsyn till den enskilda grönsaken, som tidigare nämnts i tips och tricks för frysta grönsaker i airfryer.

Du kan koka, ånga eller steka dina grönsaker. Ångkokning är mer tidskrävande, men det gör att näringsämnena lättare behålls i grönsakerna.

När du kokar grönsakerna ger du dem ofta för mycket och för snabb värme, vilket ofta inte är nödvändigt. Du kan helt enkelt låta dem koka i vatten som har kokat.

Sist men inte minst kan du göra en flash fry, vilket innebär att du bakar dem kortvarigt på hög värme. Detta ger mer krispighet åt potatis/fransar till exempel.

Alla frysta grönsaker i airfryer

Det finns nästan ingen gräns för vilka frysta grönsaker du kan tillaga i din fritös. Du kan ånga broccoli i din luftfrys och du kan steka potatis eller rotfrukter så att de blir krispiga. Med andra ord kan en airfryer ge dig många fördelar som gör din vardag mycket enklare.

Om du också är trött på att broccolin blir blöt och kladdig kan du göra dem i din luftfrys. Ta helt enkelt upp broccolin från frysen, lägg den i din airfryer och inom kort har du broccoli som varken är blöt från kokvattnet eller stänkt efter för lång tillagningstid.

Du kan också göra krispiga frysta grönsaker i din airfryer. Placera bara de valda grönsakerna i ett tunt lager i din airfryer, ge dem en rejäl värmepust och du får läckra, krispiga grönsaker på nolltid. Du kan också göra det här med frysta grönsaker.

Ett exempel på detta är pommes frites. Om du någonsin har köpt en påse frysta pommes frites vet du att de vid en viss tidpunkt blir kokta och om du ger dem lite längre tid kommer de också att bli krispiga. Du kan göra samma sak med andra grönsaker.

Ett bra alternativ till pommes frites är frysta gröna bönor. Du kan lägga dem i din luftfrys med lite olja och salt, och snart har du krispiga bönpommes frites i din luftfrys.

Det finns bara några få begränsningar för vad du kan tillaga frysta grönsaker i din airfryer. Det kan vara både större och grövre grönsaker, men du kan också enkelt tillaga mindre och känsligare grönsaker utan problem i din airfryer.

Hur du underhåller din smarta köksmaskin

Oavsett om du tillagar frysta grönsaker i din airfryer, t.ex. rotfrukter, kött eller potatis, eller om du använder den för att göra pommes frites, stekt kyckling, tårta eller andra läckra maträtter, kommer den naturligtvis att bli smutsig. Precis som en bakplåt med bakplåtspapper, en stekpanna eller en ugnsform i ugnen.

Därför är det viktigt att rengöra den regelbundet efter att du har tillagat de frysta grönsakerna i din airfryer eller på annat sätt lagat mat i denna populära köksapparat.

Beroende på vilken modell du har hemma på köksbänken kan det finnas olika sätt att rengöra modellen. Det finns dock ett antal gemensamma funktioner som de flesta modeller har gemensamt.

Innan du börjar rengöra är det viktigt att alltid låta den svalna innan du börjar rengöra. Helst i minst 30 minuter efter användning. Många modeller har en halkskyddande beläggning. Detta innebär också att den kan förstöras om metall eller slipmedel används för att rengöra den. Blötlägg i stället de avtagbara delarna, inklusive själva kastrullen, om det finns gamla matrester i den.

Se till att du använder ett bra rengöringsmedel som kan ta bort fett. Även om du inte behöver en massa fett för själva matlagningen kommer det ändå att samlas en del – både från maskinen och från maten du har lagat.

Om du inte rengör din smarta köksmaskin regelbundet kan mycket smuts och smuts samlas med tiden, vilket kan vara svårt att bli av med. Därför är det en bra idé att rengöra den regelbundet.

Behöver du idéer om mat? Här hittar du recept:

Om du ofta löser korsord och vill ha hjälp för att du har kört fast, kan Mooly.dk hjälpa dig med GRUNDLÄGE korsordLEGENDFIGUR korsord, VETENSKAP korsordVESSEL korsordMATERIAL korsordGODDESS korsord och GREKISKA TECKEN korsord. Du kan också hitta allmän hjälp för dina korsord.

Om du letar efter en ny robotdammsugare kan du läsa mer här.

Uppgift om källor och tester:

GH kommer med dess rekommendationer här
BBC GoodFood har sina favoritmaskiner här.
Homes & Gardens – se deras tester av maskinerna.
Rulla till toppen