Go Back
friterad-flax-i-luftfrysare-recept

Enkelt recept för fläskstek i airfryer

Peter Klitkou
Med det här fantastiska receptet på stekt fläskkött i airfryer får du garanterat krispigt fläskkött med god smak, som kan serveras på traditionellt sätt med sås och potatis eller i en ny tolkning.
4 fra 2 stemmer
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Kött, Stekt fläskkött
Kök Svenska
Portioner 4 personer
Kalorier 300 kcal

Equipment

  • 1 Airfryer
  • 1 Kökskniv

Ingredienser
  

  • 500 gram Fläskkött i skiver
  • Salt och peppar

Instruktioner
 

  • Börja med att skära alla dina fläskskivor i 2-3 mindre bitar, beroende på fläskets storlek.
  • Krydda sedan väl med salt och peppar.
  • Lägg fläskköttet i din airfryer. Försök att lägga det i så jämna lager som möjligt så att alla bitar får en chans att värmas upp.
  • Du kan låta fläskköttet ligga i salt och peppar i en timme eller så innan du tillagar det. Det går dock att låta bli.
  • Tillaga fläsksteken i airfryern med 10 minuters mellanrum i 180 grader.
  • Efter de 10 minuterna tar du ut brickan med fläskköttet och skakar eller rör om ordentligt så att fläskköttet vänds.
  • Upprepa detta tills fläsksteken är gyllene, krispig och utsökt.
  • Detta bör ta mellan 30 och 40 minuter totalt, dvs. mellan 3 och 4 intervaller.
  • Om du har en Actifry kan du låta armen sitta kvar och maskinen rör om fläskköttet själv.
  • Servera med potatis och sås, eller hur du föredrar att njuta av ditt airfryer-recept på stekt fläskkött.

Video

Keyword airfryer, Stekt fläskkött