Vi kan få provision genom dessa länkar. Artikeln är alltså en annons. Läs mer

Hjem » Kosttillskott » Har proteinpulver biverkningar? Allt du behöver veta

Har proteinpulver biverkningar? Allt du behöver veta

biverkningar av proteinpulver

Nej, proteinpulver är inte förknippat med biverkningar. Det kan finnas undantag om du till exempel är laktosintolerant eller allergisk mot mjölk, men om så är fallet finns det lyckligtvis produkter på marknaden som tar hänsyn till detta. Var uppmärksam på kontaminerade proteinpulver som kan innehålla ämnen som kan orsaka biverkningar. Ta reda på mer och läs vidare.

Bodylab är en dansk tillverkare som absolut inte erbjuder proteinpulver som innehåller olagliga ämnen eller är förorenade. Du kan därför tryggt använda deras produkter, eftersom de inte bara är några av de bästa på marknaden, utan också produceras i Danmark under kontrollerade förhållanden.

De har ingen produktion av förbjudna dopingämnen, så det kan helt enkelt inte finnas någon kontaminering av deras proteinpulver. Dessutom står BodyLab under kontinuerlig kontroll av de danska livsmedelsmyndigheterna som en extra säkerhet.


Intag proteinpulver med måtta

Som nämnts ovan finns det praktiskt taget inga bevis för biverkningar av proteinpulver, men det bör betonas att detta förutsätter att du inte överdriver din konsumtion av tillskottet. I stort sett allt kan vara skadligt om man tar det till överdrift, så håll dig till de rekommenderade mängderna och det bör inte finnas någon anledning till oro.

Eftersom proteinpulver egentligen bara är koncentrerat mjölkprotein kan eventuella biverkningar jämföras med de vanligaste biverkningarna av mjölk. Vissa människor kan få magbesvär och gaser av proteinpulver, men det händer oftast om man äter för mycket.

Som sagt, håll dig inom den rekommenderade dosen så borde det inte vara några problem. Du kan också uppleva missfärgning av huden, men den försvinner vanligtvis igen så snart du slutar ta proteinpulveret.

Om du får biverkningar av proteinpulver rekommenderas alltid att du rådfrågar din läkare om du är orolig. Du kan också läsa mer om protein på Livsmedelsverket, där du kan läsa allt om proteiner.


Hypoallergeniskt proteinpulver

Om du är allergisk mot vissa av ingredienserna i proteinpulvret kan biverkningar uppstå. Du bör därför vara medveten om innehållet och välja den variant som passar dig bäst.

Om du till exempel har laktosintolerans eller mjölkallergi finns det alternativa smaker som du kan använda. Bodylab tillverkar till exempel några varianter som är veganska och därför inte baserade på komjölk. Det finns också risprotein, äggproteinpulver och sojaprotein som är bra alternativ till det vanliga vassleproteinpulvret.

Deras vassle 100-variant innehåller också mycket få gram laktos per 100 gram, så de flesta laktosintoleranta kan faktiskt tolerera denna produkt. Detsamma gäller för Bodylabs Whey 100 ISO Pure, som också i stort sett är laktosfri.

Om du inte tål laktos alls kan du använda en vegansk version av till exempel soja.

se även elektrifiering av förnybar energi

Om du letar efter en revisor kan du kolla in Woiremose.dk här.Uppgift om källor:

Steelsupplements.com
Livestrong.com
Healthline.com

[ratemypost]

Rulla till toppen