Vi kan få provision genom dessa länkar. Artikeln är alltså en annons. Läs mer

Hjem » Kosttillskott » När ska du ta proteinpulver – Den bästa tidpunkten för dig

När ska du ta proteinpulver – Den bästa tidpunkten för dig

När ska du ta proteinpulver

När ska man ta proteinpulver för bästa resultat? Det är förmodligen en fråga som du har ställt dig själv om det proteinrika tillskottet är en vanlig del av din träning. Saken är den att svaret inte är fastslaget i sten. När du ska ta proteinpulver beror på olika parametrar – läs vidare för att ta reda på det.

Många som tar det proteinrika tillskottet som en del av sin träning kan vara osäkra på om det är bäst att ta det före eller efter träning. I verkligheten spelar det dock ingen roll. När du ska ta proteinpulver för bästa resultat beror därför till stor del på om du föredrar att ta det före eller efter träningen. Du kan till exempel använda den i pannkakor med proteinpulver.

Ska proteinpulver tas före eller efter träning?

Det spelar alltså ingen roll om du tar det proteinrika tillskottet före eller 2-3 timmar efter träningen. Vad som istället är viktigare är att du tillgodoser ditt totala proteinbehov dagligen. Konsekvenserna av att inte uppfylla ditt dagliga behov är mycket större än om du tar ditt tillskott före eller efter träning. Det är värt att tänka på om du vill ha resultat.

Om du funderar på att ta ovanstående kosttillskott är det viktigt att påpeka att de är ett kosttillskott. Det betyder att om du tar det dagligen betyder det inte att du blir täckt och automatiskt bygger muskler.

Hur viktigt är protein för din träning?

Processen är lång och komplicerad – och beror till stor del på din övriga kost, att du har ett kaloriöverskott och att du tränar på rätt sätt. Detta tillskott kan vara bra för din träning, men det är viktigt att du får det mesta av det protein du behöver från din vanliga kost.

Att äta proteinpulver 1-2 gånger om dagen skadar definitivt inte dina resultat. Tänk på att flera parametrar spelar in för att uppnå det bästa och slutgiltiga resultatet.

Här kan du läsa en artikel om protein bäst i test.

Hänvisning till källor och tester:

livescience.com
nymag.com

[ratemypost]

Rulla till toppen