Vi kan få provision genom dessa länkar. Artikeln är alltså en annons. Läs mer

Hjem » Kosttillskott » Proteinpulver kalorier – Näringsinnehåll i vassleprotein mm

Proteinpulver kalorier – Näringsinnehåll i vassleprotein mm

proteinpulver-kalorier

Hur många kalorier är i proteinpulver? Vilket märke har flest kalorisnåla produkter och vilka är mer kaloririka? Läs vidare för att få veta mer om vilken typ av vassleprotein du bör välja, vilka märken som är bra, som Bodylab, och mycket mer.

Protein är en viktig del av vår kost eftersom det är kroppens byggstenar. Därför är det viktigt att du får i dig tillräckligt mycket, så att din kropp kan hålla sig frisk. Det gör den bäst om den får de näringsämnen, vitaminer och mineraler som den behöver för att driva det kraftpaket som din kropp är.

För viktminskning eller styrketräning?

Det kan finnas många anledningar till att du vill veta hur många kalorier som finns i proteinpulver. Kanske är du på väg att inleda ett stort viktminskningsprogram, kanske är du redan igång med ett, eller så vill du bara kunna beräkna ditt kaloriintag så att du får ut det mesta av det.

Oavsett vilket kan det vara bra att veta vad man har att göra med. Vi har sammanställt några exempel som du kan använda för att besvara dina frågor.

Dessutom har vi också samlat våra vanligaste frågor om proteinpulver längst ner på sidan, som du också kan titta på och läsa om om du vill veta mer om dessa.


Hur många kalorier är i proteinpulver

Om vi tar ett exempel med proteinpulver från Bodylab, som är ett av de mest populära varumärkena i Danmark, kan vi med fördel titta på deras WHEY-produkter.

Bodylab har skapat både WHEY 100, som består av 100 % vassleprotein som extraherats från färsk mjölk från gräsbetande djur. Detta blandas vanligtvis med mjölk. Dessutom har Bodylab skapat den revolutionerande produkten Clear Whey, som också utvinns ur vassle från färsk mjölk, men som varken innehåller socker eller fett eftersom det bara är proteinet som utvinns.

Bodylab WHEY 100 innehåller cirka 135 kalorier per portion (dvs. en skopa på 35 gr), och detta är naturligtvis om den blandas med vatten. Om du väljer mjölk i stället ökar kaloriinnehållet naturligtvis. Som jämförelse innehåller Bodylab Clear Whey cirka 100 kalorier per portion (här 30 gr per skopa). Clear Whey är alltså ett mer kaloririkt alternativ.


Bodylab WHEY 100

Bodylab

List item
List item
List item

Bodylab Clear Whey

Bodylab


Många typer av proteinpulver

Om du är allergisk mot mjölk (inte mot laktos, eftersom vassleproteinpulver faktiskt inte innehåller laktos) eller om du lever en vegansk livsstil där mjölk och andra mejeriprodukter inte ingår i din kost, kanske du vill välja ett växtbaserat proteinpulver i stället.

Hur många kalorier är det i proteinpulver? Detta kan vara relevant att veta om du är vegan eller av någon annan anledning inte vill använda vassleprotein och vill kontrollera kalorierna.

Veganskt proteinpulver är faktiskt ett av de mest kalorisnåla. Här kan du använda en portion (20 g) och bara förbruka cirka 80 kalorier. Detta är ett ännu kalorisnålare alternativ, så om du verkligen vill spara på kalorier kan du välja veganskt proteinpulver, till exempel från Bodylab.


Bodylab Vegan Blend

BodylabUppgift om källor:

Rulla till toppen