Vi kan få provision genom dessa länkar. Artikeln är alltså en annons. Läs mer

Hjem » Kosttillskott » Isolatproteinpulver – Vad är skillnaden från vassleproteinpulver?

Isolatproteinpulver – Vad är skillnaden från vassleproteinpulver?

isolatproteinpulver

Känner du till isolerat proteinpulver? Eller är det ett nytt koncept för dig? Låt oss upplysa dig eller ge dig information som du kanske inte redan känner till. Du kan också hitta bra erbjudanden på isolerat proteinpulver här på webbplatsen om du vill ha det bästa på marknaden med fantastiska smaker.

Som en del av en hälsosam livsstil konsumeras protein ofta i stora mängder, särskilt om du tränar mycket, t.ex. styrketräning, crossfit, bodybuilding och andra liknande sporter som belastar musklerna. Här kan det vara bra att isolera dina proteiner så att du får ut mer av dem. Låt oss gå till botten med saken.

Vad är det egentligen?

Isolatproteinpulver är en extra ren form av proteinpulver där både kolesterol, laktos och fett separeras från proteinet så att det kommer ut i en mer ren form. Det betyder också att den är bra för dem som lider av både laktos- och mjölkallergier.

Dessutom absorberas isolerat proteinpulver snabbare i kroppen, eftersom du bara har en mycket ren produkt. Om du vill minska din fettprocent eller bli mager kan du också välja isolerat proteinpulver eftersom det inte tar med sig fett och andra näringsämnen utan ger dig exakt de proteiner du behöver.

Läs också om kreatin som kan hjälpa dig på vägen mot ditt mål här.


Skillnaden mellan isolat och vassleprotein

I sig är det egentligen samma sak. Vassleprotein är grunden för isolerat proteinpulver, eftersom det utvinns ur vassle. Vanligt vassleproteinpulver är dock ett proteinpulver som vanligtvis innehåller en proteinprocent på mellan 29 % och 89 %, medan ett isolerat proteinpulver vanligtvis innehåller 90 % eller mer protein.

Vassleproteinpulver innehåller också mer fett och naturligt socker, inklusive laktos. Laktoshalten är dock inte tillräckligt hög för att du ska märka något om du är laktosintolerant. Isolatproteinpulver är däremot mycket renare och därför också mycket låg halt av laktos och fett, vilket gör det till ett mycket rent och fettsnålt val.

Vi har också samlat recept med proteinpulver så att du kan se hur du kan använda dina kosttillskott på olika sätt. Recepten gäller både för pulver i normalform och för isolatpulver.


Bodylab Whey 100 Iso Pure

Bodylab


Vad kan du göra med isolerat proteinpulver?

Ofta ser du shakes eller andra former av lättserverade drycker som är gjorda med isolerat proteinpulver. Du kan också göra gröt i form av havregrynsgröt med proteinpulver eller andra grötformer. Du kan också välja att använda den i bakverk, glass, pannkakor och många andra läckra saker som du med fördel kan äta som frukost, lunch eller mellanmål.

Vanligtvis konsumerar du den bara som en shake, eftersom den finns i många olika smaker. På Bodylab hittar du till exempel isolerat proteinpulver med iskaffe-smak som smakar exakt som en islatte. Naturligtvis kan du också få klassiska smaker som jordgubb, choklad och vanilj, som liknar en läcker milkshake.

Hänvisning till källor och tester:

Rulla till toppen