Vi kan få provision genom dessa länkar. Artikeln är alltså en annons. Läs mer

Hjem » Kosttillskott » Hur mycket proteinpulver per dag? Uppnå resultat

Hur mycket proteinpulver per dag? Uppnå resultat

hur mycket proteinpulver per dag

Som en tommelfingerregel bør du indtage mellem 1,5 og 1,8 gram protein pr. kg kropsvægt om dagen, hvis du er interesseret i at finde ud af, hvor meget proteinpulver du bør indtage om dagen for at opbygge muskelmasse. Hvis du vejer 72 kg, bør du derfor indtage mellem 108 og 129 gram protein hver dag.

Det kan krävas mycket för att få den optimala mängden protein enbart genom kosten, så att inkludera proteinpulver i ditt dagliga intag kan vara till stor hjälp. För att få bästa möjliga resultat av din träning är det en bra idé att hålla koll på din kost och därmed ditt dagliga intag.

En normal vuxen person med normal aktivitetsnivå behöver inte lika mycket, så om så är fallet kan du nöja dig med 0,8-1,5 gram protein per kilo kroppsvikt i din kost.

Håll din kost under kontroll

För att ta reda på hur mycket proteinpulver du bör ta per dag ska du inkludera det protein du får från din kost. Du kan till exempel använda en app för att spåra den mat du äter så att du kan få en uppfattning om hur många gram proteinpulver du behöver komplettera din kost med. Ett exempel på en bra app för att följa din kost är Lifesum.

Det rekommenderas alltid att du använder kosttillskott som ett komplement till din kost, och därför är det också en bra idé att inkludera proteinrika livsmedel i dina måltider. Det kan vara kött, kyckling, baljväxter som kikärter och bönor eller skyr och keso.

Proteinpulver kan läggas till din kost på många olika sätt, så du kanske vill experimentera med att lägga till det till dina olika måltider. Det kan användas både i din frukost genom att lägga pulvret i din havregrynsgröt med mjölk, din smoothie eller dina pannkakor osv.

Om du vill ha ett snabbt och enkelt sätt kan du också blanda tillskottet med vatten för att göra en proteinshake som du kan ta med dig i farten eller till träningen. Prova dig fram och hitta de smaker och kombinationer som du tycker bäst om, så att det inte blir en plåga att äta.

Läs också mer om andra köksartiklar, t.ex. om stekpannetestet här.


Hur länge håller proteinpulveret när det är blandat?

Om du har gjort en stor portion proteinshake eller om du har gjort för mycket för att konsumera den samma dag, kan du lägga den blandade massan i kylskåpet i en sluten behållare i några dagar.

Proteinpulver består av mjölkprotein och kan därför likställas med en öppnad mjölk i kylskåpet. Om du har blandat ihop den kan den hålla sig i några dagar i kylskåpet. Det är dock att föredra att blanda den precis innan den konsumeras för att få den bästa upplevelsen.

Olika smaker och sorter

Vi har gjort det enkelt för dig att ta reda på vilka varianter på marknaden som är de bäst testade och mest populära. Den klara favoriten bland användare och experter är vassleproteinpulver, och vi har också skapat en guide för att hjälpa dig att hitta de bästa produkterna.

Vassle består av vassleprotein, vilket är den form av pulver som röstats fram som den som smakar bäst och ger bäst resultat för muskeluppbyggnad. Det är ett komplett proteintillskott med alla de viktigaste aminosyrorna som proteiner består av och som lättast tas upp av kroppen.

Choklad är den mest populära smaken i Danmark och i vassleform har den också en bra konsistens som inte är alltför svår att vänja sig vid.

Hänvisning till källor och tester:

Rulla till toppen