Vi kan få provision genom dessa länkar. Artikeln är alltså en annons. Läs mer

Hjem » Kosttillskott » Hur länge håller proteinpulver? Läs mer om det här

Hur länge håller proteinpulver? Läs mer om det här

Hur länge håller proteinpulver?

Proteinpulver har som alla andra livsmedel en begränsad hållbarhet, men eftersom det är ett torrt ämne kan det normalt hålla sig länge om det inte utsätts för fukt och solljus. Se till att förvara den i en lufttät behållare eller försegla påsen med en klämma eller ett elastiskt band för att förlänga hållbarheten.

Det rekommenderas inte att använda proteinpulver mer än några månader efter utgångsdatumet, eftersom det annars kan klumpa ihop sig när du blandar det med vätska. Vi rekommenderar att du är lite mer uppmärksam på konsistensen om du väljer att använda den efter utgångsdatumet, och om det inte finns några förändringar bör du kunna äta den utan problem.

Förvara din produkt på rätt sätt

Om du har förvarat den på rätt sätt, bort från fuktig miljö och höga temperaturer, bör den hålla långt efter utgångsdatumet. Kontrollera alltid om det finns klumpar, missfärgningar eller andra ovanliga tecken innan du äter det.

Du kanske hittar en påse längst bak i skåpet eller får en överbliven produkt från en vän, och innan du slänger den kan du kanske faktiskt använda den. Se därför till att kontrollera det hela, och testa eventuellt med lite vätska om det klumpar ihop sig. Om inte, kommer ingenting att hända eftersom det kanske har passerat sitt utgångsdatum.

I den här artikeln kan du läsa mer om proteinpulver som gått ut, förklarat av experter.


Hur länge håller proteinpulveret när det är blandat?

Om du har gjort en stor portion proteinshake eller om du har gjort för mycket för att konsumera den samma dag, kan du lägga den blandade massan i kylskåpet i en sluten behållare i några dagar.

Proteinpulver består av mjölkprotein och kan därför likställas med en öppnad mjölk i kylskåpet. Om du har blandat ihop den kan den hålla sig i några dagar i kylskåpet. Det är dock att föredra att blanda den precis innan den konsumeras för att få den bästa upplevelsen.

Har du ont i magen?

Om du får ont i magen eller har ont i magen kan det vara ett tecken på att den är för gammal eller att du har ätit för mycket. Det är viktigt att inte överdriva mängden proteinpulver, eftersom det kan orsaka gas eller magbesvär.

Håll dig till den rekommenderade dagliga dosen, som är mellan 0,8 och 1,5 gram protein per kilo kroppsvikt för en normal vuxen med normal aktivitetsnivå, eller mellan 1,5 och 1,8 gram protein per kilo kroppsvikt dagligen för muskelbyggande och träning.

Om du är intresserad av att hitta det bästa proteinpulvret år 2023 kan du läsa vår guide till det bästa i testning.

Se även botox copenhagen här.

Hänvisning till källor och tester:

Rulla till toppen