Vi kan få provision genom dessa länkar. Artikeln är alltså en annons. Läs mer

Hjem » Kosttillskott » Ekologiskt proteinpulver – kosttillskott med omsorg 2023

Ekologiskt proteinpulver – kosttillskott med omsorg 2023

Ekologiskt proteinpulver bäst i test

Proteinpulver är ett utmärkt komplement till din kost eller din träning. Den är lämplig att dricka eller konsumera efter träning när musklerna byggs upp. LinusPro Whey100 vanilj ekologiskt pulver är till exempel bra för både dig och din omgivning. Denna typ av pulver ger exakt samma muskeluppbyggnad som den traditionella produkten.

Det bästa organiska proteinpulvret i 2023

När du ändå behöver proteiner, vitaminer och mineraler kan du lika gärna köpa dina kosttillskott ekologiskt. I den här guiden hjälper vi dig att hitta de bästa på marknaden för att komma igång.

I denna artikel

I den här guiden tar vi upp de allra bästa ekologiska proteinpulvren på marknaden 2022. Du får en guide till våra favoriter samt olika detaljerade uppgifter som en kunnig köpare bör känna till. Låt oss börja.

Ekologiskt proteinpulver bäst i test 2022

LinusPro WHEY100

linus-whey100

Vår första rekommendation är denna LinusPro-version från WHEY. Detta ekologiska proteinpulver tillverkas av 100 % vassleproteinkoncentrat. Deras vassle kommer från europeiska gräsbetade nötkreatur och uppfyller därför kraven på ansvarsfull inköp.

Själva produktionen och djuret har därför genomgått en ekologisk, god process med hög kvalitet. Det finns olika produkter och storlekar, och du kan köpa påsar på 500 g, 1 kg eller 2,5 kg. Du kan därför börja med att prova WHEY innan du satsar allt.

LinusPro från WHEY innehåller inga konstgjorda sötningsmedel eller andra sötningsmedel. Därför är detta ekologiska proteinpulver också smaklöst. Det kan därför vara en fördel att tillsätta pulvret i en juice, smoothie eller annan välsmakande uppfriskande dryck.

När du blandar produkten rekommenderar WHEY att du tar 30-35 ml i 250 ml vätska. Detta varumärke och denna dryck från WHEY är en av de bästa i testerna, vilket beror på dess höga kvalitet och fokus på djurskydd.


Puori PB – Plante Protein Booster

nicehair.dk

Detta är en av de bästa produkterna i testet eftersom den är rik på protein och näring. Den tillverkas på basis av ärtprotein och kalcium från alger och är därför också växtbaserad och ekologisk. Den innehåller också många aminosyror som är bra för magen.

Detta ekologiska proteinpulver är också mycket bra om du har brist på kalcium, eftersom det innehåller en stor mängd av just detta. Vi ger denna produkt ett bra betyg i testet på grund av dess naturlighet. Produkten innehåller inga tillsatta aromer, färgämnen eller sötningsmedel.

Växtbaserad och neutral smak

Produkten är också neutral i smaken, så du kan tillsätta pulvret i juicer, smoothies eller andra drycker som har smak i sig. Pulvret är också bra att använda i smoothie bowls eller andra frukosträtter där extra protein önskas.

Green Kitchen Stories, företaget bakom detta bästa ekologiska proteinpulver, är ett dansk-svenskt par som förutom att göra dessa kosttillskott även driver en matblogg och är författare till fem vegetariska kokböcker.

Deras böcker publiceras på över 15 språk världen över och de är några av de bästa på det de gör och har gjort det i mer än 10 år. Därför har vi särskilt lyft fram dem i vår guide till de bästa i test 2022.

nicehair.dk


Lifefood Spirulina RAW

lifefood_proteinpulver_kakao_spirulina_raw_450_g_

Spirulina är en näringsrik alg som kan användas i ekologiskt proteinpulver, eftersom det är en helt naturlig ingrediens som du kan läsa mer om senare i den här artikeln. Dessutom tillsätts naturlig kakaosmak till detta pulver så att du får en choklad- och kakaosmak när du blandar det med din vätska.

Lifefood Raw-produkten är bra för dig som inte vill ha tillsatta ämnen, smaker eller sötma. Eftersom proteinet kommer från spirulina är det därför också ett veganskt och växtbaserat proteinpulver, eftersom ingen vassle används vid tillverkningen.

Varför är det bra?

Förutom spirulina hittar du proteinkällor som dessa i ditt pulver: Hampprotein, pumpa-protein, solros och chia. Dessutom är denna produkt smaksatt med bland annat banan och vanilj för att få sötma i pulvret – utan tillsatser.

Ett annat bra element som Lifefood har tagit hänsyn till i sin produktion är deras 100 % komposterbara förpackningar, vilket innebär att miljön också står i fokus. Det är därför både ett av de bästa ekologiska proteinpulvren i testet, men också ett av dem som har tänkt igenom hela miljö- och hållbarhetsperspektivet.

Varför är det bra att köpa ekologiskt pulver?

Smaken och produktionen är inte bara av mycket hög kvalitet, utan produktionen sker också inom de utvalda ramarna och bestämmelserna för produktion och uppfödning. Det innebär att de följer särskilda principer när det gäller djurskydd, kvalitet och miljö.

Du skonar alltså inte bara din kropp från tillsatser och andra ohälsosamma ingredienser, utan även miljön och produktionen runt om i världen. Du kan vara säker på att inga konstgjorda färgämnen eller sötningsmedel har tillsatts.

Godkända produkter

I konventionell proteinpulverproduktion kan upp till 370 olika tillsatser användas, medan endast 49 godkända tillsatser kan användas i ekologisk produktion.

De bästa i testet är därför ofta de producenter som har detta i åtanke, samtidigt som de levererar goda smaker och en överlag bra produkt. Dessutom har flera av våra bästa rekommendationer också funderat på att paketera och förpacka på ett mer cirkulärt och miljövänligt sätt och har gjort komposterbara förpackningar.

När du konsumerar dessa produkter ska du tänka på följande

Om du använder proteinpulver – ekologiskt eller inte – finns det några saker du bör vara medveten om. Den ena är att endast 10-20 % av din kost bör bestå av protein, och därför kan du inte ersätta din mat eller kost med dessa shakes eller pulverblandningar.

Du bör alltid äta en varierad kost och endast använda detta för att komplettera din kost eller näring. Om du vill bygga mycket muskler är ett högt proteininnehåll i din kost viktigt och givande – men inom vissa gränser, och du måste därför vara försiktig så att du inte överkonsumerar.

Vad ska man leta efter?

Du behöver både fett och kolhydrater i din kost, utöver protein. Protein kommer från många olika håll och du kan därför lätt hitta det i andra produkter än kött. Veganska och växtbaserade proteinpulver är baserade på och produceras ofta av allt från hampaprotein, pumpaprotein, risprotein till sojaprotein, ärtprotein och spirulina.

När du använder proteintillskott i samband med träning är det bäst att ta dem i cirka 30 minuter. efter träning. Om du dricker det före, rekommenderas det att du dricker det 1-2 timmar innan, så att det kan smälta det.

Var medveten om att proteinshakes och andra livsmedel med proteinpulver mättar och att du därför bör komma ihåg att äta andra livsmedel också, även om du känner dig mätt.

Vill du ha lite smak i din proteinshake?Läs mer här om proteinpulver med jordgubbssmak.

LinusPro Whey100 vanilj ekologiskt proteinpulver – riktig vanilj

Med LinusPro proteinpulver med vanilj får du en 100 % ekologisk produkt som du kan köpa med gott samvete och som har en riktigt god smak. LinusPro organic är en bra dansk ekologisk kvalitetsprodukt med en riktigt god smak. Det har också ett oerhört fördelaktigt pris, eftersom du får hög kvalitet och ett högt innehåll av kvantitet och protein per påse.

Den består uteslutande av ekologiska ingredienser som 85 % ekologiskt vassleproteinkoncentrat, ekologiskt kokospalmsocker, naturliga aromer och vaniljfrön. På grund av vaniljen har produkten en riktigt god smak som inte blir illamående vid långvarig användning.

Den är också lämplig att blanda med både vatten och mjölk. Blanda 30 g med 200-250 ml kallt vatten eller mjölk i en shaker och skaka väl.

Hög poäng på Trustpilot

LinusPro är en butik som får mycket höga poäng på Trustpilot där de får 4,7 stjärnor av 5 från konsumenterna. De är ett danskägt företag som sedan 2014 har producerat kosttillskott för idrottare.

Du kan därför vara säker på att deras produkter är tillverkade med stor expertis och kunskap om vad som behövs för en aktiv och hälsosam livsstil. Deras produkter är dessutom alla rena och har en fantastisk smak. Prova även deras andra proteintillskott, till exempel olika barer, drycker, pulver och mycket mer. Läs vår fullständiga guide om vaniljproteinpulver här.

Skillnaden mellan veganskt, ekologiskt och vanligt proteinpulver

Det kan vara svårt att hitta rätt bland de olika produkterna och typerna. Det finns veganska/växtbaserade, ekologiska och vanliga proteinpulver och de skiljer sig åt. Låt oss hjälpa dig att hitta den bästa produkten för dig.

Vanligt: När man talar om vanligt proteinpulver är det om produkten är skapad och framställd av vassle och därför är djurbaserad. Dessutom följer den inte nödvändigtvis principer eller bestämmelser för tillsatser eller andra bestämmelser.

Vegansk: En vegansk produkt kallas ofta också växtbaserad, eftersom det betyder samma sak. När pulvret är veganskt betyder det att det produceras utan vassle och med andra proteinkällor, t.ex: Ärt-, ris-, pumpa-, soja-, hampaprotein och många andra alternativ.

Ekologiskt: Det sista är det ekologiska proteinpulvret, som inte nödvändigtvis är veganskt och kan vara producerat på vassle, men produktionen, produkterna och ingredienserna följer olika principer och regler för ekologi. Detta omfattar regler om miljövänlighet, djurskydd och allmän kvalitet.

Vad är spirulina – som används i proteinpulver?

Flera tillverkare som rör sig inom några av de bästa tillverkarna av ekologiskt proteinpulver använder spirulina, som är en grön söt- och saltvattenalg. Den är mycket grön och används ofta som smakämne och för att öka näringsinnehållet i drycken eller shaken.

Det är därför en naturlig ingrediens som ger mycket bra näring och andra vitaminer. Många kallar det för havets supermat. Det används ofta som ett kosttillskott av andra slag om du bryr dig om ekologi och miljö. Vi kan äta gott om alger och plankton utan att behöva använda oss av naturens förråd.

Det finns också många recept som utöver proteinpulver använder detta näringsämne i smoothie bowls eller andra mejeriprodukter. Den ger smak och färg som är otroligt estetisk och läcker. Du kan ofta köpa den i hälsobutiker eller på nätet hos olika återförsäljare.

Vilka produkter?

I den här guiden har vi lyft fram några produkter som innehåller detta naturliga kosttillskott. Anledningen till att det är särskilt bra för proteinpulver är dess enormt höga proteininnehåll. Det innehåller faktiskt dubbelt så mycket protein som kött.

Spirulina innehåller också mycket magnesium, järn, kalcium och vitamin B12, som ofta finns i animaliska produkter. Det är därför ett bra komplement för dem som äter vegansk eller växtbaserad kost.

Vi har dessutom gjort en guide till de bästa växtbaserade proteinpulvren i test här också, om du saknar en överblick över alternativen.


Källhänvisningar och tester:

verywellfit.com
health.com
telegraph.co.uk
Rulla till toppen