Vi kan få provision genom dessa länkar. Artikeln är alltså en annons. Läs mer

Hjem » Kosttillskott » Veganskt proteinpulver – Hitta produkter från bäst i test

Veganskt proteinpulver – Hitta produkter från bäst i test

veganskt proteinpulver framsida

Du har säkert hört talas om fenomenet ”proteinpulver”, kanske är det redan en stor del av din kost. Det populära kosttillskottet används av många människor runt om i världen, särskilt som träningstillskott. En annan utbredd dietform, som fortfarande ökar i popularitet, är vegankost. Här kopplar vi ihop de två och tittar på veganskt proteinpulver.

Vårt rekommenderade veganska proteinpulver

laktosfri proteinpulver

Vegan Protein Blend från Bodylab

Laktosfritt och veganskt proteinpulver
Choklad eller vanilj smak
Fri frakt
4,8 med +37.000 anmeldelser
soy rice protein veganskt proteinpulver

Nordic Protein Soja/Ris mix

Veganskt blandat proteinpulver
Glutenfri och laktosfri
Många användningsmöjligheter
Puori Plante Protein-Booster veganskt proteinpulver

Puori PB – Plante Protein Booster

Ekologiskt proteinpulver
Neutral smak
Kan användas i olika recept

Protein består av många olika aminosyror som bland annat hjälper till att bygga antikroppar, enzymer, vävnader, celler och hormoner. När det gäller kosttillskott för träning påverkar det uppbyggnaden av muskelmassa, eftersom protein byggs upp i musklerna.

Du kan njuta av ditt protein på många olika sätt. Oavsett om du föredrar kakor eller pulver finns det en mängd olika alternativ.

När du nu dyker ner i de många alternativen för proteinpulver här kommer du att upptäcka hur många smaker de olika märkena finns i. Blanda pulvret med vatten för att ta med dig, tillsätt det i din chiagröt på morgonen eller gör din favoritsmoothie med extra protein en varm sommardag.

Vi har gjort ett test så att du enkelt kan hitta veganskt proteinpulver för din träning.


Bästa veganska proteinpulver:

Bäst totalt sett: Bodylab Vegan Protein Blend​

I denna artikel

Vår guide börjar med detaljerad information om våra val av det bästa veganska proteinpulvret som en kunnig köpare bör känna till, för dem som vill gå in på ins-och-outs av proteinpulverköpsprocessen. Låt oss börja.

Det bästa veganska proteinpulvret 2023


veganskt proteinpulver bodylab vegan blend

Bodylab Vegan Protein Blend – Bäst totalt sett

Prisklass: 99 – 499 kr.

Protein pr 100 gr.: 62g

Smaker: 2

Vi börjar här med en favorit bland många konsumenter från en av de stora återförsäljarna. Kanske känner du redan till Bodylab? Här hittar du ofta det bästa proteinpulvret på marknaden – vare sig det är veganskt eller inte.

Bodylab Vegan Protein Blend är ett veganskt proteinpulver från deras eget märke med två smaker: choklad och vanilj. Båda varianterna är baserade på en blandning av ärtprotein, risprotein och havreprotein på hela 62 %. Om du är van vid veganskt proteinpulver utan smak kan Bodylabs två varianter snabbt bli dina nya favoriter.

Med Bodylab Vegan Protein Blend får du inte bara ett träningstillskott som smakar gott, utan du är också garanterad en riktigt bra kvalitet. Här är en produkt som har genomgått ett test och därmed godkänts av både Cadidlab och Suplab.

Du får alltså en produkt som är snygg, väl testad, av god kvalitet och till ett riktigt bra pris. Vad mer kan man önska sig av ett veganskt proteinpulver?

Fördelar:

 • Inga sötningsmedel
 • Naturlig smak
 • Innehåller vitaminer och mineraler

Nackdelar

 • Lite för dyrt

Läs mer om produkten här.


Nordic Protein Soy Protein Vegan Protein

Prisklass: 149 – 249 kr.

Protein pr 100 gr.: 90g

Här hittar du ett märke som bara säljer veganska proteinpulver och barer. Att Nordic Proteins produkter alla hör till de växtbaserade kosttillskotten kan man smaka på kvaliteten. Vi tycker verkligen att Nordic Proteins Soy Protein Vegan Protein är ett starkt bud på rätt kosttillskott för den som vill slippa animaliska ingredienser helt och hållet.

Förutom en fantastisk kvalitet ger den här produkten dig också extra säkerhet eftersom den är märkt med V-märket. Det internationellt erkända V-märket är en symbol som används på en vegetarisk och vegansk produkt eller tjänst så att du som konsument snabbt och enkelt kan känna igen vilka produkter som är växtbaserade. Detta proteinpulver är därför 100 % veganskt.

En extra speciell sak med Nordic Proteins Sojaprotein Vegan Protein är att det är fritt från gluten, fett och laktos. Så oavsett om du är allergisk mot gluten eller laktos, eller om du bara vill undvika dem i din kost, är det här rätt proteinpulver för dig.

Om du vill vara säker innan du lägger Nordic Proteins Soy Protein Vegan Protein i din varukorg kan du kolla in Trustpilot. Här hittar du många recensioner från flera användare som berömmer produkten till skyarna.

Fördelar:

 • V-label godkänt
 • Laktos- och glutenfri
 • Bra pris

Läs mer om produkten här.


MyVegan Soy Protein Isolate

Prisklass: 199 – 249 kr.

Protein pr 100 gr.: 90g

Här har vi hittat ett annat veganskt proteinpulver som tillverkas av proteiner från sojabönor – 90 % av proteininnehållet kommer faktiskt därifrån. Återigen har vi att göra med ett märke som specialiserar sig på veganska produkter, så du är garanterad en 100 % växtbaserad produkt.

Konsistensen av MyVegans Soy Protein Isolate är bra och känns bra i munnen utan att vara för grynig, vilket vissa proteinpulver ibland kan vara. Du kan välja mellan sex olika smaker: ingen smak, jordgubb, choklad, vanilj, kaffe och saltkaramell. Mängden sojaprotein varierar från smak till smak, så var medveten om detta när du handlar MyVegans Soy Protein Isolate.

Om du är mer intresserad av andra former av protein än det som kommer från sojabönan, erbjuder MyVegan även varianter som huvudsakligen består av protein från ärter, hampa och brunt ris.

Priset på MyVegans Soy Protein Isolate är inte att klaga på, och med sina 99 kr. för 500 g. är detta veganska proteinpulver bland de billigare alternativen.

Fördelar:

 • Läcker konsistens
 • 6 olika smaker
 • Glutenfri

Optimum Nutrition 100% Plant

Prisklass: 199 – 299 kr.

Protein pr 100 gr.: 68g

Här har vi en produkt från en annan stor återförsäljare på marknaden. Det brittiska företaget startade redan 1986 och har sedan dess varit ett stort namn och en favorit bland många medlemmar i fitnessvärlden. Optimum Nutrition har också, som så många andra, hoppat på vågen och erbjuder också sitt eget veganska proteinpulver.

Optimum Nutrition 100% Plant innehåller ekologiska ingredienser och en blandning av proteiner från ärter, ris, quinoa, amarantfrön och sacha inchi, som ofta jämförs med jordnötter.

Produkten finns i tre olika smaker: choklad, vanilj och bär. Alla tre smakerna är läckra och innehåller samma mängd protein per 100 g. Förutom de många proteinerna innehåller det veganska proteinpulvret många vitaminer, till exempel vitamin C och B12. Optimum Nutrition 100% Plant är dessutom godkänt av Informed Sport.

Ta Optimum Nutrition 100% Plant på morgonen och/eller 30 minuter före eller efter träningen för att uppnå bästa effekt.

Fördelar:

 • 100% vegansk
 • 3 olika smaker
 • Informed Sport-certifierad
veganskt proteinpulver billed

MyProtein Vegan Blend

Prisklass: 159 – 199 kr.

Protein pr 100 gr.: 73g

Det är inte första gången som Myprotein hamnar på listan – och det är inte utan anledning. Förutom Soy Protein Vegan Protein förtjänar deras Vegan Blend verkligen en plats i vår testguide. Med endast 76 DKK per 500 g är detta veganska proteinpulver det billigaste på vår lista. Trots det billiga priset får du mycket kvalitet för pengarna här, och det i sig förtjänar en bra recension.

Myproteins Vegan Blend innehåller proteiner från ärtor och hästbönor. Det veganska proteinpulvret har inga tillsatta konstgjorda färgämnen eller aromer. Dessutom erbjuds den i hela 9 olika smaker: ingen smak, banan, choklad, jordgubbar, vanilj, morotskaka, choklad, jordnötskaramell, gurkmeja latte och kaffe valnöt.

Ärtsmaken kan vara lite genomträngande, så vårt bästa råd är att använda det här veganska proteinpulvret i en smoothie med till exempel bananer eller frysta hallon. Här tas ärtsmaken bort helt och hållet och du får en utsökt, proteinfylld smoothie – mums.

Fördelar:

 • 9 olika smaker
 • Bra pris 
 • Läcker konsistens

Vad du bör vara särskilt uppmärksam på

Om detta är din första satsning på veganskt proteinpulver finns det några specifika saker som alltid är bra att vara medveten om. Generellt sett är det viktigt att se till att de produkter du väljer är 100 procent veganska när du följer en speciell diet, som i det här fallet är vegankost.

I vårt test har vi bara tagit med produkter som du kan lita på, men om du letar själv kan du titta efter V-märket, som talar om om en produkt är växtbaserad. Dessutom kan du, särskilt på nätet, ofta stöta på en mängd märkningar och godkännanden, som du alltid kan kolla upp och kontrollera.

När du handlar på nätet måste du också vara säker på att webbplatsen du köper från är en pålitlig återförsäljare. Vad du kan göra är att kontrollera deras recensioner på Google, deras webbplats och Trustpilot, bland annat. Den lilla tid du lägger ner på att kontrollera en webbplats kan vara väl investerad i slutändan.

Letar du efter något annat än veganskt proteinpulver?

Förutom veganskt proteinpulver hittar du på den här sidan även tester av många andra proteinpulver. Vi har också gjort en guide om laktosfritt proteinpulver, om du är laktosintolerant, om billigt proteinpulver och mycket mer.

Om du inte alls letar efter kosttillskott, utan snarare efter guider och tester av andra produkter eller tjänster, har du kommit till rätt ställe.

Här på ProduktTestning erbjuder vi i allmänhet många guider för alla typer av produkter och tjänster, så du kan alltid lätt hitta det du söker. Vi gör allt arbete åt dig så att du inte behöver göra det.

Följ den här sidan och bli en av de första att få information om nya guider. Letar du efter något specifikt eller vill du bara veta mer om en viss produkt? Kolla alltid in ProduktTestning först och se om vi har gjort en guide för dig – för det har vi förmodligen gjort.


Läs också våra andra recensioner

Här på ProduktTestning gör vi recensioner av andra produkter än proteinpulver.

Läs också om proteinpulver på sundhed.dk här.


Hänvisning till källor och tester:

Rulla till toppen