Vi kan få provision genom dessa länkar. Artikeln är alltså en annons. Läs mer

Hjem » Kosttillskott » Laktosfritt proteinpulver bäst i test – utan laktos 2023

Laktosfritt proteinpulver bäst i test – utan laktos 2023

Laktosfritt proteinpulver bäst i test

Var hittar man det bästa laktosfria proteinpulver 2023? Vi har tittat på olika tester av kosttillskott och hittat de bästa laktos- och mjölkfria alternativen. De olika smakerna och de aktuella erbjudandena finns nedan.

Om du är laktosintolerant men ändå vill konsumera proteinpulver – kanske i samband med din träning.? Då har du förmodligen stött på problemet att de flesta proteinpulver på marknaden innehåller laktos.

Vårt rekommenderade laktosfria proteinpulver

Vegansk proteinblandning från Bodylab

Laktosfritt och veganskt proteinpulver
Choklad eller vanilj
Fri frakt
4,8 med +37.000 anmeldelser

Bodylab Whey 100 ISO Pure​

100 % rent och filtrerat protein
Upp till 85 % protein
Daglig leverans
4,8 med +37.000 anmeldelser

Nordic Protein Soja/Ris blandning

Vegan mix proteinpulver
Glutenfri och laktosfri
Många tillämpningar

Puori PB – Växtproteinförstärkare

Ekologiskt proteinpulver
Neutral smak
Kan läggas till i olika recept

Kom till saken – Vilket är det bästa laktosfria proteinpulver 2023?

Vårt första val blev Bodylab Whey 100 Vanilla Milkshake på grund av dess otroligt höga kvalitet och det faktum att det är baserat på vassleproteinisolat.

Lyckligtvis behöver du inte längre kompromissa med din träning, din kropp, ditt välbefinnande eller dina kosttillskott. Flera tillverkare erbjuder nu laktosfria proteinpulver som, precis som vanliga kosttillskott, kan hjälpa dig att få ut det mesta av din träning.

Men varför finns det egentligen laktos i det populära kosttillskottet? Huvudskälet är att vassleproteinpulver tillverkas av vassle, en restprodukt från mejeriproduktion. Vassle innehåller en stor mängd protein – och därför är det självklart att använda den.

Nedan har vi granskat en rad konsument- och experttester för att ge dig en fullständig bild av var du kan hitta det bästa laktosfria proteinpulvret. Det är viktigt att påpeka att de laktosfria produkter som rekommenderas är baserade på växter, nötkött, men även mjölkproteiner där laktosproteinet är borttaget. Proteinpulver utan mjölk är utsökt och du kan läsa mer om det här nedan.

Läs också vår fantastiska guide till det bästa proteinpulvret eller vår rekommendation om den bästa luftfrygaren här.

På den här sidan kan du läsa om växtproteinpulver, bli inspirerad och prova nya produkter under året.

Bäst i test laktosfritt proteinpulver:

Bäst totalt: BodyLab Whey 100 Vanilla Milkshake
Bäst med högst proteinhalt: Bodylab Whey 100 ISO Pure
Bästa vegan: Natur Drogeriet Body-Kraft sojaprotein
Bäst för priset: Nordic Protein Hemp Protein Powder

I denna artikel

Vår guide börjar med detaljerad information om vårt val av det bästa laktosfria proteinpulvret år 2022. Vi hjälper så bra som möjligt till att göra rätt val utan laktos. I artikeln hittar du också olika kategorier som skiljer de olika produkterna åt.

Det bästa laktosfria proteinpulvret 2022

bäst Laktosfritt proteinpulver

Bäst med högst proteinhalt

Bodylab Whey 100 ISO Pure

Prisklass: 269 kr.
Gram: 750 g
Smak: Olika smaker
Protein per 100 g: 81 g

Höjdpunkter:

 • 100 % rent och ultrafiltrerat protein
 • Ny förbättrad smak
 • Upp till 85 % protein

Rekommendation

 • 81 g protein per 100 g.
 • Många smaker
 • Hög proteinhalt
2 för 439 – spara 99,-

Läs detta innan du köper BodyLab Whey 100 Vanilla Milkshake

Bodylab Whey 100 ISO Pure är enligt dem det bästa proteinpulvret på marknaden. Flera konsumenter verkar också vara mycket nöjda med produkten, som i en undersökning får 4,5 stjärnor av 5.

Det bästa med detta tillskott är dock att det nästan inte innehåller något socker eller laktos. Om du är laktosintolerant har du därför vanligtvis inga problem med att äta denna produkt. Dessutom innehåller produkten inte aspartam eller AZO-färgämnen – vilket definitivt inte är en självklarhet när man talar om det populära kosttillskottet.

Bästa veganska

Natur Drogeriet Body-Kraft sojaprotein​

Prisklass: 84,50 kr.
Gram: 400 g
Smak: Olika smaker
Protein per 100 g: 90 g

Bra om

 • För att banta
 • Muskelutveckling

Höjdpunkter:

 • Högt proteininnehåll
 • Består av essentiella aminosyror
 • Bra för matlagning och smoothies

Natur Drogeriet Body-Kraft sojaprotein​

Detta kosttillskott består av hela 88 % sojaprotein från sojabönor. Sojabönor innehåller naturligt mycket protein. Natur Drogeriet Body-Kraft proteinpulver har i många år använts av idrottare eftersom det har en hög kvalitet och kan köpas till ett extremt bra pris.

Detta kosttillskott innehåller alla viktiga aminosyror och kan användas i både drycker, men också i bröd, kötträtter och mycket annat, och är därför lättsmält.

Om du letar efter ett av de bästa laktosfria proteinpulvren som även är veganskt är detta ett bra alternativ. Här får du en produkt som är baserad på sojapulver utan laktos. Du kan också använda detta proteinpulver för matlagning och bakning i både airfryer, ugn och varma rätter. Se nya växtproteinpulver längre ner i guiden.

Bäst för priset

Nordic Protein Hampproteinpulver

Prisklass: 129 kr.
Gram: 500 g
Smak: Olika smaker
Protein per 100 g: 50 g

Bra för

 • Matlagning
 • Smoothies

Höjdpunkter:

 • Osmaksatt
 • 100 % hampaprotein
 • Vegansk

Natur Drogeriet Body-Kraft sojaprotein​

Eftersom allt fler människor undviker kött i sitt dagliga liv har fler och fler märken börjat producera veganskt proteinpulver. Nordic Protein Hampproteinpulver, som är ett bra exempel på det bästa laktosfria proteinpulvret, är ett levande exempel på detta.

Produkten tillverkas av LinusPro Nutrition och kommer från hampa. Produkten är inte alls lika proteinrik som andra produkter på marknaden. I gengäld är det veganskt proteinpulver och tillverkat av 100 % hampaprotein.

Bäst totalt sett

BodyLab Whey 100 Vanilje Milkshake​

Prisklass: 299 kr.
Gram: 1 kg
Smak: Olika smaker
Protein per 100 g: 70 g

Vem är den bäst för:

 • Personen som behöver lite extra protein
 • Den person som ofta tränar
 • Den person som har svårt att bygga upp muskelmassa

Höjdpunkter:

 • Optimal källa till extra protein
 • Framställd av färsk mjölk från kor
 • Utan tillsatt socker
3 för 589 – spara 98,-

BodyLab Whey 100 Vanilje Milkshake utan laktos​

Om du är intolerant kan det vara fördelaktigt att välja vassleproteinpulver. Det kan vara det bästa laktosfria proteinpulvret om du hittar det på specifika produktcenter.

BodyLab Whey 100 är ett bra exempel på detta. Det populära vassleproteinpulvret är av hög kvalitet och baseras på rent vassleproteinisolat, som nästan helt renas från laktos.

En portion av den populära BodyLab Whey 100 innehåller cirka 4 gram laktos. Som jämförelse kan nämnas att en liter mjölk innehåller cirka 43 gram laktos. Det betyder också att även om detta tillskott inte är 100 % laktosfritt, kommer du inte att märka några problem när du använder Bodylab Whey 100 om du normalt kan tolerera ett litet glas mjölk.

Produkten finns i flera olika smaker, t.ex. choklad, vanilj, kokos och krämig banan. En mycket bra produkt för priset utan laktos.

Prisklass: 176 kr.
Gram: 1 kg
Smak: Olika smaker
Protein per 100 g: 77 g

Bra för:

 • Matlagning
 • Smoothies

Höjdpunkter:

 • Fri från all laktos
 • Baserat på växtbaserade källor
 • Växtbaserad
 • 75 g protein per 100 g.

Bulk

Det finns en naturlig koppling mellan veganska och laktosfria proteinpulver som är självklar. Om du vill vara säker på att hitta det bästa laktosfria proteinpulvret kan det därför vara en bra idé att välja tillverkare som erbjuder växtbaserade alternativ.

Bulk är ett utmärkt exempel på detta. Deras laktosfria proteinpulver får beröm av konsumenterna för att vara bra för priset. Dessutom finns den här produkten i hela 7 olika smaker, så jag slår vad om att du kan hitta en som passar din smak också.

Produkten innehåller 72 g protein per 100 g och är idealisk för att bibehålla muskelmassan och främja tillväxten i din träning. Hur mycket protein du behöver per dag är väldigt individuellt, men varumärket säger att varje portion innehåller hela 23 g protein från en kombination av fem olika växtbaserade källor.

Pea Protein Isolate

Äter du en växtbaserad kost och vill ha ett proteinpulver som är baserat på ärtprotein? Då är detta ärtproteinisolat ett riktigt bra alternativ. Detta tillskott är perfekt för dig som tränar hårt och inte vill kompromissa med smak och innehåll.

Body Sceience Pea Protein är tillverkat av högkvalitativa icke-GMO-ärter från Kanada och finns i två smaker: Double Rich Chocolate & Apple Pie – det blir inte godare. Detta laktosfria proteinpulver är växtbaserat och tillverkat av ärtprotein med låg halt av både fett och kolhydrater. Dessutom innehåller detta protein viktiga vitaminer och mineraler.

Hur mycket protein du behöver per dag beror på dina individuella behov, men det kan tas när som helst på dagen. Den kan användas under träningen eller som en bra start på dagen. Det handlar om att testa och undersöka vad som är vettigt för dig och dina behov.

Rekommendation:

 • 69 g protein per 100 g.
 • Innehåller alla essentiella aminosyror
 • Utan tillsatt socker
 • Utan laktos och kolestorol
 • GMO-fri

Iso Whey Zero Lactose Free

Att hitta det bästa laktosfria proteinpulvret beror på flera parametrar, och det kan också vara en individuell fråga. Ett laktosfritt proteinpulver som dock hyllas till skyarna av konsumenterna är Iso Why Zero Lactose Free. Bland annat skriver konsumenten att det är det bästa laktosfria proteinpulver som personen någonsin har smakat.

Det säger en hel del, och vi har att göra med en kvalitetsprodukt som med största sannolikhet kommer att klara sig bra i de tester som den ingår i. Iso Whey Zero Lactose Free är, som namnet antyder, fri från laktos, men även från isolat och socker. Dessutom har den ett högt biologiskt värde.

Rekommendation:

 • 85,6 g protein per 100 g.
 • Utan laktos, transfettsyror och tillsatt socker
 • Isolera

För vem är laktosfritt proteinpulver bäst?

Naturligtvis råder det ingen tvekan om att det bästa laktosfria proteinpulvret bör konsumeras av dem som lider av laktosintolerans, men ändå vill att tillskottet ska vara ett komplement till din kost och träning. Det är dock viktigt att påpeka att laktosfritt proteinpulver inte bara är lämpligt för personer med mjölkallergi eller intolerans. Alla andra kan också enkelt hoppa över laktosen i tillskottet och välja ett laktosfritt alternativ, precis som alla kan dricka laktosfri mjölk eller äta glutenfritt bröd utan problem.

De två vanligaste skälen till att välja det bästa laktosfria proteinpulvret är att man antingen är allergisk eller lever på en specifik diet där mejeriprodukter är bäst att undvika. Om orsaken är framför allt den förstnämnda, kommer den nästan säkert att uppleva en ökning av välbefinnandet i samband med att man går den vanliga vägen till laktosfritt proteinpulver.

Laktos är en speciell typ av socker som finns i mejeriprodukter. När mejeriprodukter konsumeras bryts de vanligtvis ner av kroppen själv under matsmältningen. Men om du lider av intolerans producerar din kropp inte tillräckligt mycket av ett ämne som kallas laktas för att smälta sockret ordentligt.

Detta kan orsaka stort obehag, eftersom osmält mat förs vidare till tjocktarmen där bakterierna kan bryta ner den. Detta orsakar uppblåsthet, gas, obehag och i vissa fall diarré. Detta är inga symtom som du normalt sett vill ha – både i vardagen, men framför allt inte i samband med träning och en hälsosam livsstil.

Det är trots allt meningen att du ska må bra av dig själv och din kropp när du väljer att träna och leva hälsosamt. Om du bestämmer dig för att lägga till ett kosttillskott i din dagliga rutin måste det betyda att du vill göra något bra för din kropp och inte belasta den i onödan. Det kan därför vara bra att känna efter och gå till en läkare om något känns obehagligt eller annorlunda.

De bästa fördelarna med laktosfritt proteinpulver

Den mest populära proteinkällan när tillverkarna tillverkar det populära kosttillskottet kommer från vassleprotein. Men vad betyder det för kvaliteten på det bästa laktosfria proteinpulvret? Svaret är enkelt och tack och lov upplyftande. När du tillverkar laktosfritt proteinpulver kan du fortfarande använda vassle från mejeriproduktion.

Det är helt enkelt möjligt att ta bort laktosen från tillskottet under processen. På så sätt får du det bästa av två världar. En laktosfri produkt som fortfarande är baserad på de effektiva ingredienserna vassle och kasein.

Det finns dock andra proteinkällor i laktosfritt proteinpulver. Det kan till exempel vara protein från nötkött eller växter. Oavsett vilket tillägg du väljer för din intolerans är det viktigt att påpeka att du får samma goda effekt. Du kan därför tryggt välja ett allergivänligt alternativ om du vill komplettera din träning med extra protein.

Det kan vara en bra idé att använda proteinpulver för viktminskning.

I slutändan spelar det ingen roll var du får ditt dagliga protein, så länge du får den mängd som din kropp behöver eller som du behöver för att uppnå dina mål för träning och hälsosam livsstil. Du bör dock alltid äta en varierad kost och komma ihåg att laktosfritt proteinpulver bara är ett komplement till din kost och absolut inte något som kan ersätta vare sig måltider eller andra hälsosamma proteinkällor som du kan få genom kött, ägg eller nötter till exempel.

Bästa recepten utan laktos och mjölk

Det finns många sätt att konsumera ditt laktosfria proteinpulver. Om du är hårdför kan du ta en sked i munnen och sedan skölja ner den med ett glas vatten – men det är väldigt få som tycker att det är roligt. Särskilt om pulvret inte har någon extra smak kan det vara tråkigt att äta det på det sättet. Det kan dock göras snabbt och enkelt utan att du behöver svälja det direkt med vatten.

Du kan till exempel lägga till den i din gröt på morgonen, som antingen görs med vatten eller laktosfri mjölk, eller så kan du lägga den i en smoothie där smaken döljs av läskedryckens utsökta smak.

Att leva hälsosamt och äta bra innebär inte att man måste göra tråkiga recept utan godis eller roliga saker – och att lägga till laktosfritt proteinpulver i ett recept behöver inte heller vara torrt och tråkigt – det kan det absolut vara om man bara tar en sked och sköljer ner det med vatten.

Nej, flera studier visar att för att en diet eller ett program ska fungera för dig måste det inte vara för extremt, utan en diet eller ett program som du lätt kan leva med under lång tid – kanske livet ut, utan att det är för svårt för dig att hålla dig till det.

Därför är det alltid en bra idé att komma ihåg att inkludera lite nöjen och överseende i din kost – vi lever ju bara en gång.

Här är tre läckra dessertrecept som du enkelt kan göra med laktosfritt proteinpulver för att få ännu mer glädje av din nya produkt.

De tre bästa laktosfria recepten som vi har valt ut är:

 • Kakaosmoothie
 • Pannkakor
 • Jordnöt/vanilj shake

Bästa laktosfria proteinpulver kakao smoothie

Kvantitet: 2 glas
Tid: Cirka 10 minuter.

Vad du behöver:

 • 2,5 dl. Laktosfri kakaomjölk
 • 0,5 dl kokosmjölk
 • 1 skopa Laktosfritt proteinpulver med chokladsmak
 • 1 x fryst banan
 • 25 g. Frysta blåbär eller björnbär
 • 50 g. Jordgubbar
 • 25 g. Kakaopulver (kan utelämnas)
 • 1,5 msk. Cashewnötter

Det gör du:

Häll alla ingredienser i en mixer.
Mixa tills du får en jämn och slät smoothie.
Häll upp smoothien i två höga glas eller i en shaker om du vill ha den med dig hem.
Om du vill njuta av den hemma kan du garnera glaset med färsk frukt och/eller en chokladtopping från Bodylab. Varsågod!

Förutsättningar:
Om du har andra favoritbär än de nämnda kan du enkelt ersätta dem med dessa och se vad du tycker passar bäst till din laktosfria proteinpulver-kakaos-smoothie.

Bästa laktosfria proteinpulverpannkakor

Kvantitet: ca 12 stycken.
Tid: ca 20 min.

Vad du behöver:

 • 2 skopor laktosfritt proteinpulver (välj din favoritsmak)
 • 2 x ägg
 • 1 msk. Vetemjöl
 • 50g. Havregrynsgröt
 • 1 msk. Kokosnötmjöl (kan utelämnas)
 • 1,5 dl. Mjölk
 • 1 tsk. bakpulver
 • 1-2 tsk. Vaniljpulver

Så här gör du:

Ta fram en skål. Mosa din beck här, antingen med en gaffel eller en stavmixer. Tillsätt äggen och blanda igen.
Tillsätt havregrynen och blanda igen.
Tillsätt sedan mjölet och kokosmjölet lite i taget medan du fortsätter att massera eller blanda.
Tillsätt ditt favorit laktosfria proteinpulver, beroende på vilken smak du vill att dina pannkakor ska ha, tillsammans med mjölk och blanda vidare.
Tillsätt slutligen vaniljpulver och bakpulver i blandningen och rör om en sista gång.
Ta fram en stekpanna och tillsätt ditt favoritfett. Vi rekommenderar kokosolja, fettsnålt smör eller olivolja för det här receptet.
Lägg smeten i kastrullen. Hur mycket smet beror på vilken storlek du vill ha, men 1,5 matskedar är en bra storlek för att få 12 bitar.
Nu är de färdiga och du kan servera dem varma med din favoritfrukt eller toppning, antingen som efterrätt eller som en utsökt frukost.

Bästa laktosfria proteinpulver jordgubb/vanilj shake

Kvantitet: 2 glas
Tid: ca 5 minuter

Vad du behöver:

 • 1 skopa laktosfritt proteinpulver med vaniljsmak
 • 200 g. Frysta jordgubbar
 • 1 x banan
 • 1,5 dl. Mjölk
 • 25 g. Vaniljpulver (kan utelämnas)

Så här gör du:
Låt de frysta jordgubbarna tina lite innan du lägger dem i mixern.
Häll alla ingredienser, torra eller våta, i mixern och mixa.
Mixa tills det är jämnt och slätt – tillsätt mer mjölk om du vill ha en mindre tjock blandning.
Servera i två höga glas eller häll upp i en shaker om du vill ha din laktosfria proteinpulvershake med to-go.
Om du vill njuta av shaken hemma kan du garnera glasen med färska bär och/eller läckra toppings.

Vill du veta mer? – Läs sedan våra andra guider om växtproteinpulver:
 • Proteinpulver black friday
 • Havregrynsgröt med proteinpulver 
 • Recept proteinpulver 
Laktosfritt proteinpulver

Överväganden innan du köper laktosfritt proteinpulver

Innan du går ut och investerar i en massa laktosfritt proteinpulver kan det vara en bra idé att kontrollera med dig själv vilka parametrar som är viktiga för dig. Det finns vissa saker som du bör tänka på innan du gör ett köp. Vi går igenom några av dem nedan.

Det finns många olika typer av laktosfritt proteinpulver, så det är särskilt viktigt att hitta en produkt som passar dig och dina behov bäst.

Smaken av laktosfritt proteinpulver

När du bestämmer dig för vilket laktosfritt proteinpulver du ska köpa är en av de viktigaste faktorerna naturligtvis smaken. Om du vill njuta av din shake måste du naturligtvis tänka på detta, för det är ingen idé att köpa en produkt som du inte gillar smaken på.

Om du inte alls gillar smaken på din shake kan du, som nämnts ovan, köpa ett laktosfritt proteinpulver, vilket också kan vara ett bra val om du inte är säker på vilken smak du föredrar.

Det finns många olika smaker, och det kan också vara en bra idé att växla mellan vilka smaker du beställer hem, så att du inte tröttnar på laktosfritt proteinpulver. Om du väljer en produkt med neutral smak kan du också använda den för matlagning, till exempel i din airfryer.

Proteinpulver utan mjölk

Förutom produktens smak bör du också bestämma hur mycket du vill betala för tillskottet. Laktosfritt proteinpulver finns ibland på rea, så håll utkik efter det bästa laktosfria proteinpulvret till bra priser. Det är inte alltid som pris och kvalitet går ihop, men ibland gör det det.

Det finns faktiskt flera faktorer att ta hänsyn till när du letar efter proteinpulver utan mjölk, du kan läsa mycket mer om det på den här sidan.

Om du gillar träning har du kanske också andra saker som du vill spendera dina surt förvärvade pengar på. Du kan till exempel behöva andra kosttillskott eller annan utrustning, som knäskydd, remmar eller stötdämpande träningsskor, så det finns kanske inte alltid utrymme i din budget för laktos- och mjölkfria produkter.

Pulverets konsistens

Innan du går ut och investerar i laktosfritt proteinpulver bör du också fundera på vilken konsistens du vill ha. Det är ofta viktigt för de flesta att hitta ett proteinpulver som kan blandas i en shake. Här är det naturligtvis viktigt att pulvret inte klumpar ihop sig, och därför är det också viktigt att ha den faktiska konsistensen och lösningen i åtanke innan man köper en laktosfri produkt.

Om du ofta är på språng kan det också vara en bra idé att välja färdigblandade shakes som är lätta att ta med sig. På så sätt får du fortfarande den bästa laktosfria produkten – men utan allt krångel.

Varför är proteinpulver bra?

Om du är på jakt efter det bästa laktosfria proteinpulvret kanske du också är nyfiken på vad proteinpulver kan göra för dig.

Enligt Dagensfokus är proteinpulver ett kosttillskott som kan vara bra om du behöver komplettera ditt proteinintag. Detta gör det lättare att nå den rekommenderade dagliga mängden.

Det bör dock också sägas att behovet är individuellt, och därför är laktosfritt proteinpulver mest självklart att äta om du får för lite protein genom kosten – och samtidigt är laktosintolerant.
För lite protein i kosten kan leda till förlust av muskelmassa, så det är viktigt att vara medveten om huruvida du får i dig rätt mängd protein i din kost.

Bäst proteinpulver

Vem har nytta av protein?

Laktosfritt proteinpulver kan vara en praktisk lösning om du vill tillgodose ett ökat behov, men det ska också sägas att det inte är nödvändigt att konsumera det om du redan får i dig en stor mängd protein i din kost.

Både äldre personer och personer som tränar mycket styrketräning har nytta av extra protein i kosten, men det ska inte ses som en ersättning för den kost du äter, utan snarare som ett komplement.

Innan du köper laktosfritt proteinpulver är det också bra att kontrollera vilka ingredienser produkten innehåller. Vissa proteinpulver kan innehålla mycket socker och fett, vilket kan leda till att du blir ännu fetare än vad det kan hjälpa.

Är du intresserad av andra produkter? – Läs mer här:

När ska du ta proteinpulver?

Easis proteinpulver 

Scitec proteinpulver

Varför får du laktosintolerans?

Enligt Doktor.Se kan många människor tyvärr inte smälta mjölksocker i tarmarna eftersom de saknar enzymet laktas. Detta kallas laktosintolerans, men även om du lider av laktosintolerans kan du fortfarande äta proteinpulver, eftersom det lyckligtvis finns många former av laktosfritt proteinpulver.

Enzymet laktas finns normalt i tunntarmens slemhinna och är viktigt för att bryta ner mjölksocker. Hos vissa personer ses dock en minskad mängd laktas där enzymet saknas. Detta innebär att mjölken i tarmen inte bryts ner som den borde, vilket kan göra magen upprörd.

Hos vissa människor försvinner enzymet redan vid 3-4 års ålder, och enligt vissa forskare är laktosintolerans tyvärr ärftlig. Det bör dock också sägas att det inte är farligt att lida av laktosintolerans, men det kan naturligtvis vara irriterande och irriterande att man alltid måste vara på jakt efter laktosfria produkter.

Behandling av laktosintolerans handlar om att eliminera eller minska intaget av laktos i sig självt. Vissa människor tål laktos i mindre grad, medan andra har en större intolerans. Laktosfritt proteinpulver kan till exempel vara ett särskilt bra alternativ för personer med laktosintolerans.

Protein via kosten

Enligt Läkartidningen bör cirka 10-20 procent av de kalorier du äter under en dag komma från protein. Vissa danskar får i sig mer protein än de egentligen behöver, så du bör också vara medveten om huruvida du redan får i dig tillräckligt med protein genom din kost innan du köper laktosfritt proteinpulver.

Många olika livsmedel innehåller goda mängder protein, så du kan också öka ditt proteinintag genom att äta specifika livsmedel. Du kan till exempel äta magert kött med låg fetthalt eller fisk samt grovt bröd, spannmål och gryn.

Du kan också äta torkade bönor, baljväxter och linser, men även nötter och soja kan vara en bra proteinkälla. Det bör dock sägas att en av de viktigaste sakerna är en hälsosam och varierad kost, eftersom detta garanterar att du får exakt den näring du behöver.

Du kan också använda din airfryer för att laga hälsosamma, proteinrika måltider.

Mjölkallergi och laktosintolerans

Visste du att mjölkallergi inte är samma sak som laktosintolerans? Vid laktosintolerans tål man inte mjölksockret laktos. Om du däremot är laktosintolerant kan du inte tolerera de olika proteiner som finns i komjölk och andra mejeriprodukter.

Det finns betydligt fler laktosintoleranta än mjölkallergiker, men det är bra att ta reda på vilken typ av allergi eller intolerans du har innan du börjar använda olika produkter.

Förvaring av laktosfritt proteinpulver

När du förvarar ditt proteinpulver rekommenderar vi att du förvarar det i burken som det kom i. Det är dock mycket viktigt att denna behållare är lufttät. Om du köpte ditt proteinpulver utan laktos och mjölk i en påse kan det vara en bra idé att förvara själva påsen i en lufttät behållare.

Dessutom är det naturligtvis bra att förvara pulvret torrt och någorlunda svalt, eftersom det då ofta håller sig längre. Vi rekommenderar dock att du tittar på den enskilda förpackningen för att avgöra hur du bäst förvarar varje produkt.

Om du har gjort en shaker med pulver i kan det vara en bra idé att ställa den i kylskåpet så att mjölken i shakern inte blir sur. Det är också viktigt att komma ihåg att rengöra shakern regelbundet, annars kan den samla bakterier som så småningom kommer att mögla och lukta illa.

Om du tränar ofta kanske du har glömt en gammal shaker i din gymväska? Det är inte roligt att behöva städa en sådan, kan vi tillägga.

Alternativ till laktosfritt proteinpulver

Om du inte vill dricka en shake med laktosfritt proteinpulver finns det många andra alternativ på marknaden. Laktos kan vara extremt jobbigt för vårt tarmsystem, vilket är anledningen till att laktosfria proteinbars har skapats, som är ett bra komplement för dem som inte gillar proteinshake.

Du kan till exempel beställa hem en stor förpackning av de bästa laktosfria proteinbarerna och på så sätt kan du enkelt använda dem som kosttillskott om du behöver mer protein i din kost. Men du bör också vara särskilt uppmärksam på att vissa barer kan innehålla stora mängder socker och fett, och i slutändan kan det vara mer fettdrivande att äta.

Läs också om veganskt proteinpulver här.

Läs också våra andra recensioner

Här på Produkttestning gör vi recensioner av olika produkter förutom proteinpulver.

Läs också iFORM:s råd om kosttillskott för. protein här.

Om du letar efter andra recensioner kan du ta en titt i vårt universum. Vi tycker om att hitta speciella matställen, kaféer och restauranger där du kan få en riktigt speciell upplevelse.

Om det inte var laktosfritt proteinpulver du letade efter, oroa dig inte – vi har definitivt en guide eller recension om vad du letade efter. Letade du efter en guide om en tryckkokare, en airfryer eller kanske en mikrovågsugn? Även de som du hittar här på

Vi hoppas därför att vi ska bli din nya favoritplats när det gäller att få kunskap och läsa guider. Vi försöker samla in de bästa och bästa guiderna och kokar ner dem så att endast det absolut viktigaste presenteras för dig. Läs mer om veganskt proteinpulver här.

FAQ – Laktosfritt proteinpulver

Hänvisning till källor och tester:

Testet bygger på följande amerikanska studie, se mer här.

Se även denna artikel från Livsmedelsverket om protein.

Livsmedelsverket har också skrivit om protein som kosttillskott, som du kan läsa här.

Om du vill veta mer om laktosintolerans kan du också läsa mer på Min Doktor.

Rulla till toppen